Anonyme Alkoholikere i Norge

AA i Norge 75 år!

Del

7. april 1947 er offisiell dato for etableringen av den første AA-gruppen i Norge. Det skjedde i Oslo og gruppens navn var Janus 2. Den 17. mars 1948 skjedde det samme i Bergen. Da ble gruppen Anoal grunnlagt.

Det betyr at Anonyme Alkoholikere i 2022 markerer 75 års sammenhengende tilstedeværelse i Norge.

Enkeltindivider som kom i direkte kontakt med AA i USA eller som ble kjent med oss gjennom litteraturen, brakte sin erfaring videre og kom således i kontakt med andre som trengte hjelp med sitt alkoholproblem. Det møtet som fant sted i mai 1935 i Akron, Ohio mellom Bill W. og Dr. Bob, AAs medgrunnleggere, har resultert i et verdensomspennende felleskap av rehabiliterte alkoholikere som fortsetter å bringe håp til den alkoholikeren som fortsatt lider.

AA i Norge har i dag et nettverk av 175 grupper med i underkant av 2000 medlemmer som ukentlig gjennomfører over 200 møter.

Hvis det er ønskelig med mer informasjon om AA, hvordan vi arbeider og hva vi står for, er det bare å ta kontakt med Servicekontoret på telefon 22 46 89 65 eller mail servicekontoret@anonymealkoholikere.no.

Om Anonyme Alkoholikere i Norge

Anonyme Alkoholikere i Norge
Hammersborggata 20
0181 Oslo

http://www.anonymealkoholikere.no

Følg pressemeldinger fra Anonyme Alkoholikere i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Anonyme Alkoholikere i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.