Medietilsynet

A-Media AS vant auksjonen om å drive senderanlegg for digitalradio i Riksblokk II

Del

– Vi er tilfreds med at det var etterspørsel etter å drive senderanlegg for radio, og forventer at tildelingen vil føre til mye radioinnhold og bidra til mediemangfold for lytterne, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

A-Media AS vant budgivningen om Riksblokk II, og må betale 2 870 000 kroner. Foto Medietilsynet
A-Media AS vant budgivningen om Riksblokk II, og må betale 2 870 000 kroner. Foto Medietilsynet

A-Media AS vant pengeauksjonen om å få opprette og drive senderanlegg for digitalradio på frekvensressursen Riksblokk II. Auksjonen ble avholdt 8. desember. Det var to aktører som deltok. A-Media AS vant budgivningen, og må betale det nest høyeste budet som var på 2 870 000 kroner.

Frist på 12 måneder for å ta i bruk frekvensressursen

Tillatelsene gjelder fra 1. januar 2021 til 31. desember 2031.

– Myndighetene er opptatt av å sikre at frekvensressursen tas i bruk, derfor er det satt en frist for anleggskonsesjonæren på tolv måneder for å ta i bruk anlegget, sier Sekkelsten.

Forutsetninger for tildeling av Riksblokk II

Riksblokk II består av frekvensblokkene 216,160-217,696 MHz (kanal 11A) og 223,168-224,704 MHz (kanal 12A). Frekvensblokkene er fordelt på to geografiske områder, som til sammen dekker hele fastlands-Norge. Det er ikke satt krav om befolkningsdekning eller forutsetninger om at anlegget må brukes til riksdekkende eller lokale sendinger.

Senderanleggskonsesjon og frekvenstillatelse tildeles av Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Regjeringen ga i mai Medietilsynet og Nkom oppdrag om å lyse ut frekvensressursen Riksblokk II til bruk for digital radiokringkasting. Ressursen skulle tildeles gjennom en pengeauksjon dersom det var konkurrerende etterspørsel etter den.

For til NKOMs sider for mer informasjon om denne auksjonen og auksjonsreglene.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

A-Media AS vant budgivningen om Riksblokk II, og må betale 2 870 000 kroner. Foto Medietilsynet
A-Media AS vant budgivningen om Riksblokk II, og må betale 2 870 000 kroner. Foto Medietilsynet
Last ned bilde

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

Fylte ikke kravene til innhold, men kan likevel få tilskudd: Medieklagenemnda ber Medietilsynet vurdere om Nett.no skal få dispensasjon16.4.2021 10:24:18 CEST | Pressemelding

Medieklagenemnda er enig med Medietilsynet i at Nett.no ikke oppfylte kravene som stilles til innhold for å få produksjonstilskudd i 2019, men har likevel bedt Medietilsynet vurdere om publikasjonen skal få dispensasjon fra reglene. – Vi er fornøyd med at klagenemnda støtter våre innholdsvurderinger. Nå skal vi gjøre en ny vurdering av om det er grunnlag for dispensasjon, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Medieklagenemnda forkaster klagen på Medietilsynets vedtak: Dagbladet Pluss får ikke mediestøtte22.3.2021 11:31:06 CET | Pressemelding

Dagbladet Pluss fikk ikke medhold i klagen på Medietilsynets avslag på søknaden om produksjonstilskudd i 2019. Det er klart etter at Medieklagenemnda nå har behandlet saken. – Medietilsynets vurdering var at Dagbladet Pluss ikke fylte alle vilkårene for støtte. Klagenemnda fastholder altså vår avgjørelse om å avslå søknaden, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Noregs første stortingsmelding om barne- og ungdomskultur: Medietilsynet er positiv til at det digitale livet til barna blir anerkjent i kulturmelding19.3.2021 16:34:21 CET | Pressemelding

I den ferske kulturmeldinga slår regjeringa fast at barn har rett til informasjon, til å bli høyrde og kunne ytre seg, til å leike og utfalde seg gjennom kunst og kultur, til å ha eit privatliv og til å vere beskytta. – Medietilsynet skal bidra til gjennom å utarbeide ein strategi for ein trygg digital oppvekst og iverksette tiltak for å styrke barn og unges kritiske medieforståing tilpassa den digitale mediekvardagen, seier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom