Redningsselskapet

15 personer druknet i juli

Del

14 menn og én kvinne druknet i juli. Så langt i år har 48 personer omkommet i drukningsulykker, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk.

15 mennesker druknet i juli i år. Tre av ulykkene skjedde under bading.
15 mennesker druknet i juli i år. Tre av ulykkene skjedde under bading.

– Fellesferiemåneden juli er som regel den måneden med flest drukningsulykker. Ferie kombinert med sommervær gjør at flere enn ellers i året oppholder seg på, i og ved vann og sjø, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Siden Redningsselskapet overtok drukningsstatistikken i 2017 har mellom 11 og 18 personer druknet i juli. I juli i fjor omkom 12 personer.

Sju ulykker fra fritidsbåt

Sju av de 15 som omkom i juli druknet fra fritidsbåt. Tre av ulykkene skjedde i siste halvdel av måneden. I Troms og Finnmark omkom en mann i 50-årene omkom etter at fritidsbåten han og sønnen satt i kantret ved Skarvbergvika i Båtsfjord. Sønnen overlevde. I Trøndelag skjedde sannsynligvis to ulykker fra fritidsbåt. En mann i 50-årene funnet omkommet i et vann i Namsos, mens en mann i 30-årene ble funnet livløs i et vann i Nærøysund.

I første halvdel av juli druknet en eldre mann og kvinne fra seilbåt utenfor Hvaler, en eldre tysk mann omkom etter en kantring ved Smøla og en norsk mann i 70-årene druknet i svensk farvann.

Fall fra land og bading

Tre personer druknet etter fall fra land i juli. I Nordland døde en mann etter å ha falt i Sjøfossen i Brønnøy under en fisketur, mens en mann i 60-årene ble funnet omkommet i sjøen ved Rosendal i Kvinnherrad i Vestland. I starten av juli ble en norsk mann i 30-årene funnet livløs i sjøen på svensk side av Gamle Svinesundsbro.

Det har også vært tre drukningsulykker under bading foregående måned. I helga ble det søkt etter en mann som er antatt omkommet etter en svømmetur i Gaula i Melhus i Trøndelag. I første halvdel av juli var det også en badeulykke i Oslo og i Åmli i Agder.

I tillegg har det vært en drukningsulykke med kjøretøy i vann, der en 60 år gammel mann druknet etter at mopedbilen han satt i kjørte utfor kaia i Tromsø. En dykkerulykke er også registrert i juli, etter at en mann i 60-årene ikledd dykkerutstyr ble funnet omkommet i sjøen i Andøy kommune i Nordland.

44 av de 48 personene som druknet mellom januar og juli omkom i drukningsulykker i Norge, mens fire norske statsborgere har druknet utenlands.

Se detaljert statistikk på rs.no/drukning 

Månedsstatistikken er foreløpig, og endres om det framkommer nye opplysninger. 

Ulykker i utlandet der norske statsborgere bosatt i Norge omkommer i drukningsulykker, er tatt inn i som en del av statistikken fra 2022. Dødsulykker med fritidsbåt, der dødsårsaken ikke er drukning, er ikke en del av denne statistikken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

15 mennesker druknet i juli i år. Tre av ulykkene skjedde under bading.
15 mennesker druknet i juli i år. Tre av ulykkene skjedde under bading.
Last ned bilde

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

98706757http://www.redningsselskapet.no

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær organisasjon. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Våre 1 500 redningsmenn og -kvinner bemanner 53 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute. 

Følg pressemeldinger fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom