Bedre med en struts på grillen enn ti på taket

- Disse får kyllingpølser til å virke direkte pinglete, ler daglig leder ved Narvesen National Vestibyle i Oslo, Anita Christiansen. Hun tilhører et eksklusivt knippe kjøpmenn som nå prøver ut Narvesen og Leiv Vidars kampanje “Pølser fra hele verden”, og skal tilby strutsepølser til eventyrlystne kunder.
- Heldigvis er de ikke bare en kuriositet. De smaker også utrolig godt, forteller hun.
Christiansen hadde stor suksess med salg av bisonpølser i juni, og når strutsen er fortært gleder hun seg til å prøve ut enda to nye gourmetpølser laget av villsvin og krokodille.
- Det er utrolig gøy å kunne tilby kundene noe helt utenom det vanlige, og erfaringen hittil er at de blir både overrasket, begeistret og selvfølgelig fornøyde. Men jeg må innrømme at jeg er litt ekstra spent på den krokodillepølsa, sier Christiansen.
Store biter av struts
Strutsekjøtt er tilnærmet fettfritt, hvor fettinnholdet ligger på mellom 0,1 til en prosent i stekeklart kjøtt. For å få optimal smak og saftighet i de nye pølsene har Leiv Vidar tilsatt kjøtt av svin og storfe, men pølsene inneholder likevel hele 22 prosent av det eksklusive strutsekjøttet.
- Tar man et tverrsnitt av pølsen vil man kunne se store biter av struts i snittet. Strutsekjøtt er generelt magert og svært mørt, og smaken kan minne litt om kalv. Vi tror pølsene vil falle i smak hos mange, og at både kjøttypen og krydderbruken er spennende innslag for norske pølseelskere, sier markedssjef i Narvesen Stian Brevik.
Pølsene er krydret med en eksotisk krydderblanding bestående av blant annet sitron, pomeranskall, koriander, paprika, oregano, persille og chili. Som tilbehør anbefales en curry- og mangodressing som komplimenterer disse smakene.
Kjøtt av høy kvalitet
Strutsen er verdens største og raskeste fugl. De største eksemplarene kan veie opp mot 150 kilo og rage to og en halv meter over bakken. Et av pionerlandene innen strutseoppdrett er Sør-Afrika, som i dag huser rundt 90 prosent av all struts til matproduksjon. Det er også her strutsen i Narvesens nye pølser kommer fra.
- Vi har brukt mye tid på å finne riktig råstoff og da ble struts et naturlig valg. Vi ønsket kjøtt av aller høyeste kvalitet og dette kjøttet har lav fettprosent og er rikt på proteiner. Vi er svært fornøyde med resultatet, sier markedssjef i Leiv Vidar Asbjørn Koller.
For ytterligere informasjon/ ønske om intervju:
Leiv Vidar AS: Salgs- og markedsdirektør Hans Olav Hole +47 917 46 920, hans.olav@leiv-vidar.no
Reitan Convenience AS: Kommunikasjonsrådgiver Ida Håvik +47 975 22 627,ida.havik@reitanconvenience.no
Nøkkelord
Kontakter
Amalie KnudsenKommunikasjonsrådgiver, REMA 1000
Tel:+47 926 66 262Amalie.Knudsen@rema.noBerit HvalrygRektor Verdiskolen og presseansvarlig, Reitangruppen
Tel:+47 926 46 666berit.hvalryg@reitangruppen.noIda HåvikSjef for kommunikasjon og samfunnsansvar, Reitan Convenience
Tel:+47 975 22 627ida.havik@reitanconvenience.noJørn Egil AndreassenØkonomidirektør, Reitan Eiendom
Tel:+47 900 15 116jea@reitaneiendom.noTorild BråthenDirektør Kultur og kommunikasjon, Uno-X Gruppen
Tel:+47 959 06 526tob@unox.noBilder
Om REITAN
Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.
REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.
REITAN AS eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, PoMo og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.
REITAN AS har virksomhet i syv land.
Følg pressemeldinger fra REITAN
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra REITAN
Årsresultat 2024 - Vekst og investeringer for fremtiden28.3.2025 11:58:00 CET | Pressemelding
2024 ble et merkeår for REITANs samlede virksomhet, med oppkjøpet av Entra-eiendommene i Trondheim og en vellykket integrasjon av ALDI-butikkene i Danmark. Med betydelige investeringer innen eiendom og handel, kultur- og byutvikling, ansvarlig matproduksjon og god kapitalforvaltning er det tid for å takke våre Kjøpmenn, samarbeidspartnere, medarbeidere, leietakere, hotellgjester og kunder.
Øyvind på Britannia er Norges beste bartender25.3.2025 17:04:26 CET | Pressemelding
Britannia Bar ble i går tildelt tre prestisjepriser under årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm: Best Cocktail Bar Norway, Best Cocktail Menu Norway og Best Bartender Norway, sistnevnte til Executive Bar Manager Øyvind Lindgjerdet for hans visjonære arbeid.
PoMo et moderne kunstmuseum med rosa løper for alle15.2.2025 06:30:00 CET | Pressemelding
PoMo, Trondheims nye kunstmuseum, åpner dørene i dag lørdag 15. februar 2025 kl. 12:00. PoMo har som mål å være et inkluderende og tilgjengelig museum – et museum med rosa løper for alle, uavhengig av forhåndskunnskaper om kunst.
Elitekokk tar over Brasserie Britannia28.1.2025 18:45:00 CET | Pressemelding
27. januar viste Håvard Werkland muskler i Bocuse d’Or i Lyon – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Nå er han klar for å sette sitt preg på Brasserie Britannia i Trondheim, hvor han tar over som daglig leder i mars 2025.
Pangstart for Nye Hjorten Teater17.1.2025 14:25:24 CET | Pressemelding
Premierepublikummet var i ekstase etter teppefall, teateranmelderne er like begeistret: Nye Hjorten Teater har truffet blink med sin aller første forestilling.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom