Klart for NM i Kendo i Oslo
Hva er Kendo
Kendo er en japansk kampsport med røtter fra 1600-tallet, hvor utøverne kjemper med bambussverd, kalt shinai. Kendo passer for kvinner og menn i alle aldre. Det legges vekt på å styrke kropp og sinn. Elevene lærer å verdsette høflighet og respekt, og det oppfordres til sportslig og personlig selvutvikling. Frem til 1800-tallet ble det benyttet tresverd (bokuto). Dette fikk ofte dramatiske konsekvenser, og på bakgrunn av flere ulykker ble bambussverdet utviklet. Dermed ble det mulig å fullføre et slag i kamp uten å være redd for å påføre motstanderen skader.
Konkurranse i kendo heter shiai. Hver kamp varer inntil fem minutter, eller til en av deltagerne har fått to poeng. Det er tre dommere med flagg i shiai. For å få et gyldig treff på motstanderen, må utøveren med den fremre delen av sverdet treffe definerte mål på motstanderens kropp. Alle treffpunktene er godt beskyttet av rustningen.
Hva skjer i Oslo
Mesterskapet starter lørdag klokken 10:00 for de med lavest grad. Åpen klasse starter klokken 14:30 med finaler ca. klokken 17:00. På søndag starter mesterskapet klokken 11:00 med lagkonkurranse og arrangementet avsluttes rundt klokken 16:00.
Kongepokalen
Det er knyttet stor spenning til hvem som kommer til å vinne den prestijefylte Kongepokelen som er satt opp i åpen klasse. Jørn Nørvåg fra Kristiansand Kendo klubb vant Kongepokalen i 2015 og i 2013.
Bilder kan hentes her: http://staging.imageshop.no/no/kampsport/All#/w=280&s=&preview=1&c=3728
Kontaktperson under arrangementet:
Dag Stoli, 40769143
Martin K. Nielsen, 48602511
Program for helgen
Lørdag
09:00 Salen åpnes
09:00-09:50 Shinai-sjekk og registrering
09:20-09:50 Oppvarming for kyu-graderte
10:00 Oppstilling
10:30-12:30 Kyu-klassen
12:30-13:30 Lunsj
13:30-14:30 Eventuelt dameklasse*
14:30-18:00 Åpen klasse
18:00 Oppstilling og prisutdeling
Søndag
09:00 Salen åpnes
09:20 Gradering fra 1. kyu opptil 3.dan
09:50-10:10 Shinai-sjekk
10:30 eller forløpende Oppstilling
10:30-12:30 Lagklassen
12:30-13:30 Lunsj
13:30-16:00 Lagklassen
16:00 Oppstilling og prisutdeling
Nøkkelord
Kontakter
Martin Kaasgaard NielsenNorges Kampsportforbund
Tel:+47 486 02 511martinkn@kampsport.noBilder
Lenker
Om Norges Kampsportforbund

Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo
+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no
Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund
Historisk VM-SØLV til Norge i thaiboksing!!31.5.2025 21:18:31 CEST | Pressemelding
Muay Thai-utøveren Oliver-Mathias Kongsgård Hansen fra IL Skrim Muay Thai i Kongsberg, representerte Norge i verdensmesterskapet i Tyrkia og tok med seg historisk sølv hjem!
Norge med historisk VM-finaleplass i thaiboksing!30.5.2025 11:10:01 CEST | Pressemelding
Oliver-Mathias Kongsgård Hansen (21) fra Kongsberg har etter tre tøffe kamper kjempet seg til finalen i det offisielle verdensmesterskapet i muay thai, også kjent som thaiboksing. På lørdag kjemper han om gullet.
Internasjonal toppsamling i olympisk taekwondo28.5.2025 20:26:52 CEST | Pressemelding
Denne uken arrangerer Norges Kampsportforbund en internasjonal treningssamling i WT Taekwondo i Oslo, der noen av verdens fremste utøvere deltar!
Kjempet seg til EM-sølv og bronse – vil bygge Wushu i Norge4.5.2025 17:30:53 CEST | Pressemelding
I helgen tok Milos Joksimovic og Jonas Thorsen Loe sølv og bronse i tradisjonell wushu under europamesterskapet i Heraklion, Hellas. Begge representerer Oslo Wushuklubb, og presterte uten noe landslag, trenerapparat eller økonomisk støtte.
Norge med historisk medaljefangst i årets Taekwondo EM18.4.2025 13:23:03 CEST | Pressemelding
Under årets Europamesterskap i Taekwondo mønster i Tallinn sikret det norske landslaget seg hele fire medaljer – én gull, én sølv og to bronser – og markerer dermed sitt tiende strake EM med medaljefangst.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom