Nærings- og fiskeridepartementet

95 millioner til utslippsfrie løsninger

Del

Fire prosjekter får støtte til å utvikle hydrogenbaserte løsninger innen transport og bygg- og anleggsvirksomhet.

Støtten gis gjennom PILOT-E, som er en samordnet finansieringsløsning i regi av Enova, Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Målet for PILOT-E er å få frem innovative ideer og bedrifter innen miljøvennlig energiteknologi.

– PILOT-E gjør det mulig å satse tungt på å utvikle gode bærekraftige energiløsninger. Teknologi som gir reduserte utslipp og samtidig økt verdiskaping er etterspurt både nasjonalt og internasjonalt, ikke minst innen transportsektoren. Her kan Norge utvikle løsninger på vei mot lavutslippssamfunnet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Viktige bidrag

Hydrogengass er sentralt i utviklingen av utslippsfrie transportløsninger. Tilførsel av utslippsfri hydrogen til konkurransedyktige priser er nødvendig for å utvikle hydrogenbasert transport på land og til sjøs.

Et prosjekt ledet av BKK AS i Bergen og et prosjekt ledet av Flakkgruppen skal utvikle leveransekjeder for hydrogen. Disse prosjektene er rettet mot sjøbasert transport og får totalt 71 millioner kroner.

24 millioner går til to prosjekter som skal få ned de høye utslippene fra bygg- og anleggssektoren. Det ene ledes også av BKK Bergen, mens det andre ledes av Skanska.

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom