IMDi

95 millioner til integreringsarbeid for ukrainske flyktninger

Del

IMDi har mottatt rekordmange søknader for de om lag 95 millioner kronene som går til integreringsarbeid for flyktninger fra Ukraina.

Foto: Kristine Lindebo
Foto: Kristine Lindebo

Som følge av krigen i Ukraina, har Norge tatt imot et historisk høyt antall flyktninger på kort tid. Hittil er over 14 000 flyktninger fra Ukraina bosatt eller på vei til nye hjem i norske kommuner. I vår utlyste IMDi ekstraordinære midler til frivillige organisasjoner som vil bidra til inkludering og integrering av flyktninger. Midlene skal brukes til nasjonale og lokale tiltak, og aktiviteter som fremmer integrering. 

–  IMDi er opptatt av at flyktninger som kommer til Norge, blir ivaretatt på best mulig måte. Her spiller frivilligheten en viktig rolle. Aktivitetene organisasjonene tilbyr, er et godt supplement til det offentlige integreringsarbeidet. Målet er å skape tillit og tilhørighet til lokalsamfunnet i den tiden flyktningene er i Norge, sier direktør i IMDi, Libe Rieber-Mohn. 

Ekstraordinære midler

De ekstraordinære midlene faller inn under to etablerte tilskuddsordninger for integrering og norskopplæring. Søknader som er innvilget under norskopplæringsordningen, skal gi et tilbud om tidlig norskopplæring til flyktninger fra Ukraina, enten de bor i mottak eller andre steder. De som etter bosetting går rett ut i arbeid i stedet for å delta i introduksjonsprogram, kan også få tilbud om norskopplæring.

– Frivillige organisasjoner bidrar til at flyktningene lettere får tilknytning til sitt nærmiljø, enten det er gjennom fritidsaktiviteter eller ved inngang til arbeidslivet. Som brobygger og formidler av informasjon om tiltak og tjenester fra myndighetene, er frivilligheten en viktig samarbeidspartner for oss, sier Libe Rieber-Mohn. 

IMDi mottok 533 søknader fordelt på to tilleggsutlysninger. Hele 195 prosjekter har fått innvilget søknadene sine, og vil i løpet av de neste ukene motta midler. 

 

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kristine Lindebo
Foto: Kristine Lindebo
Last ned bilde

Om IMDi

IMDi
IMDi
Tollbugata 20
0152 OSLO

24 16 88 00http://www.imdi.no

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom