Frende Forsikring

9 av 10 blir i Norge resten av året

Del

Utenriksdepartementet fraråder reiser ut av landet til 15. januar. 9 av 10 nordmenn tar oppfordringen på alvor.

Det viser en ny undersøkelse Norstat har utført for Frende Forsikring.

- Det er betryggende at nordmenn fortsetter å følge rådene fra myndighetene, selv etter syv måneder med inngripende tiltak i hverdagen, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen.

Bare to prosent av de spurte i den landsomfattende undersøkelsen sier at de planlegger en utenlandstur i løpet av det som gjenstår av 2020. Ni prosent vurderer det, men har ikke bestemt seg.

Her bor de mest reiselystne
Det er Oslo-folket som er mest troende til å bryte med rådene fra UD.

- 22 prosent av de spurte i hovedstaden sier at de enten skal reise eller vurderer det. Det er hele ti prosent mer enn den neste landsdelen på lista, som er Vestlandet, sier Slettemoen i Frende.

De som i størst grad hører på myndighetene ut året er fra Nord- og Midt-Norge. Hele 93 prosent herfra blir i Norge til over nyttår.

Gjelder reiseforsikringen?
For de som likevel velger å reise i 2020 gjelder enkelte reiseforsikringer, også i røde land.

- Vi legger oss ikke opp i hva som er strengt nødvendige grunner til å reise for den enkelte. Derfor gjelder reiseforsikringen til Frende også i røde land, med unntak for koronarelaterte hendelser, sier Heidi Tofterå Slettemoen.

Slik svarer landsdelene

Så mange vurderer utenlandstur i 2020: 

  • Oslo: 22 prosent
  • Vestlandet: 12 prosent
  • Østlandet: 12 prosent
  • Sørlandet inkludert Telemark og Vestfold: 9 prosent
  • Midt-Norge: 7 prosent
  • Nord-Norge: 7 prosent
    (Kilde: Frende Forsikring)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2019). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av 15 lokale sparebanker og har rådgivere landet rundt. Vi har nær 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og over 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg saker fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom