Trygg Trafikk

8 personer omkom i trafikken i oktober

Del

Totalt har 79 personer mistet livet i trafikken i 2021. Det er tre flere enn på samme tidspunkt i fjor.

I oktober har fem bilførere, to bilpassasjerer og én på motorsykkel mistet livet i trafikken. Det var 7 menn og kvinne som omkom i ulykkene. Det er to mindre enn fjorårets oktober da 10 mennesker mistet livet.  

– Så langt i år har det vært en økning i antall drepte bilførere og –passasjerer sammenlignet med i fjor, mens det blant motorsyklister har vært en nedgang. Per oktober 2020 hadde 18 motorsyklister mistet livet i trafikken, mot 14 hittil i år. Årsaken til nedgangen vet vi ikke noe om, men vi vet at det dessverre er for mange menneskeliv som går tapt i trafikken. Vi er fortsatt et godt stykke fra visjonen om null drepte og hardt skadde i trafikken, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk. 

Mørkere, kaldere og våtere 

Høsten og mørket har meldt sin ankomst, og vinteren kommer nå fort flere steder i landet. Det betyr at vi nå vil møte mer krevende forhold i trafikken.  

 – Vi går nå en tid i møte hvor det blir glattere, mørkere og våtere. Det har negativ effekt på bremselengde og på hvor tidlig vi oppdager farlige situasjoner. Nøkkelen her er først og fremst fart. Er du ekstra oppmerksom og holder farta nede er det langt mer sannsynlig at du unngår farlige situasjoner, sier Johansen.   

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom