Trygg Trafikk

8 personer omkom i januar

Del
Åtte personer mistet livet i trafikken i årets første måned. Månedens siste dag endte på tragisk vis med to omkomne i en ulykke i Troms og Finnmark.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Åtte omkomne er like mange personer som omkom på januar-veiene i fjor. 

Vi ser at vi har like mange omkomne i år sammenlignet med januar i fjor. Dessverre fikk vi en tragisk avslutning på måneden med en alvorlig ulykke i Troms og Finnmark, sier Ingrid Trømborg kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk.

Flest bilførere omkommer 

Av de omkomne i januar var flesteparten bilførere og det er denne trafikantgruppen som er oftest representert i ulykkesstatistikken.  

- Fortsatt er det bilførerne som omkommer oftest i trafikken, men de har hatt en betydelig nedgang de siste årene. I fjor omkom det 45 bilførere som er det laveste antallet vi har hatt på over tjue år. I tillegg må vi huske at det er mange myke trafikanter både langs med veien og som skal krysse veien. Senk farten og bruk blikket før gangfelt, sier Trømborg. 

Glatte veier

To personer mistet livet i Vestfold og Telemark og i Troms og Finnmark. En mann omkom i Viken, ei kvinne i Møre og Romsdal, en mann i Agder og en mann i Trøndelag. 

Vi må bare minne om at det det veldig mange steder er både glatt og mørkt. Det er viktig at man tilpasser farta til det føret og den trafikksituasjonen du befinner deg i, avslutter Trømborg.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom