8 av 10 spiser julegrøt i desember
I en fersk undersøkelse gjort av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) kommer det frem at hele 8 av 10 spiser julegrøt i løpet av desember. Blant barnefamiliene svarer over 40 prosent at de tjuvstarter spisingen i adventstiden.
Mest populær blant unge voksne
Ernæringsrådgiveren i Melk.no tror noe av årsaken til at flere unge sverger til den tradisjonelle julegrøten i adventstiden handler om at den har så mange gode egenskaper.
– Det fine med julegrøten er at den passer like godt til store som til små, den er enkel og billig å tilberede, og ikke minst smaker risgrøten ekstra godt med sukker, kanel og godt smør. Lag grøten på helmelk, lettmelk eller laktosefri melk - alt etter hva som passer best. Og så må man ikke glemme mandelen og spenningen rundt hvem som stikker av med den, sier Terese Glemminge Arnesen i Melk.no.
Julegrøt sammen med andre
Når det gjelder hvilken setting og hvem vi spiser julegrøt sammen med ser det ut som tradisjonen med familie står seg. I undersøkelsen sier 90 prosent at de spiser julegrøt sammen med familie og slektninger, mens 20 prosent sier de spiser den sammen med venner eller kollegaer.
Men ifølge Glemminge Arnesen passer julegrøten de fleste sosiale lag.
– Det å samle store og små venner, kollegaer eller naboer rundt julegrøten kan være en fin juletradisjon. Sammenlignet med mye annen julemat passer nemlig julegrøten til de aller fleste uavhengig av preferanser, forskjeller og ulikheter oss imellom, avslutter hun.
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nyt kakao med god samvittighet i påsken26.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Den tradisjonelle påskekakaoen byr ikke bare på en smakfull opplevelse – lages den fra bunn med gode råvarer, får man også i seg en rekke næringsstoffer. Slik kan man nyte den søte drikken helt uten dårlig samvittighet i ferien.
Ta med grove vafler i matpakken på mandag22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.
Én av tre har gjort endringer etter omstridt matdebatt18.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i eget kosthold.
Salget skjøt i været etter TikTok-trend7.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Det er ikke lenger bare voksne på diett som strekker seg etter cottage cheese i butikkhyllene. I 4. kvartal av 2023 økte salget med 35 prosent – og det var det særlig én årsak til.
2023 ble et godt år for norsk melk og andre meieriprodukter30.1.2024 18:42:32 CET | Pressemelding
Et meget godt 4. kvartal gjorde at 2023 ble et vellykket år for norske meieriprodukter. Årets siste kvartal endte med økt salgsvolum i alle kategorier, også for melk som har hatt en jevn nedgang over tid. Spesielt bidro økning i salget av helmelk og syrnet melk med smak til suksessen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom