Opplysningskontoret for Meieriprodukter

8 av 10 spiser julegrøt i desember

Del
Nordmenn elsker risengrynsgrøt på juledagene, men i en fersk undersøkelse om nordmenns julevaner viser det seg at stadig flere tjuvstarter spisingen i adventstiden - og det er overraskende nok de yngre som spiser mest julegrøt.
82 prosent av de mellom 18-29 år spiser julegrøt i desember. Foto: Melk.no
82 prosent av de mellom 18-29 år spiser julegrøt i desember. Foto: Melk.no

I en fersk undersøkelse gjort av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) kommer det frem at hele 8 av 10 spiser julegrøt i løpet av desember. Blant barnefamiliene svarer over 40 prosent at de tjuvstarter spisingen i adventstiden.

Mest populær blant unge voksne

Ernæringsrådgiveren i Melk.no tror noe av årsaken til at flere unge sverger til den tradisjonelle julegrøten i adventstiden handler om at den har så mange gode egenskaper.

– Det fine med julegrøten er at den passer like godt til store som til små, den er enkel og billig å tilberede, og ikke minst smaker risgrøten ekstra godt med sukker, kanel og godt smør. Lag grøten på helmelk, lettmelk eller laktosefri melk - alt etter hva som passer best. Og så må man ikke glemme mandelen og spenningen rundt hvem som stikker av med den, sier Terese Glemminge Arnesen i Melk.no.

Julegrøt sammen med andre

Når det gjelder hvilken setting og hvem vi spiser julegrøt sammen med ser det ut som tradisjonen med familie står seg. I undersøkelsen sier 90 prosent at de spiser julegrøt sammen med familie og slektninger, mens 20 prosent sier de spiser den sammen med venner eller kollegaer.

Men ifølge Glemminge Arnesen passer julegrøten de fleste sosiale lag.

– Det å samle store og små venner, kollegaer eller naboer rundt julegrøten kan være en fin juletradisjon. Sammenlignet med mye annen julemat passer nemlig julegrøten til de aller fleste uavhengig av preferanser, forskjeller og ulikheter oss imellom, avslutter hun.

Kontakter

Bilder

82 prosent av de mellom 18-29 år spiser julegrøt i desember. Foto: Melk.no
82 prosent av de mellom 18-29 år spiser julegrøt i desember. Foto: Melk.no
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom