8 av 10 spiser julegrøt i desember

I en fersk undersøkelse gjort av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) kommer det frem at hele 8 av 10 spiser julegrøt i løpet av desember. Blant barnefamiliene svarer over 40 prosent at de tjuvstarter spisingen i adventstiden.
Mest populær blant unge voksne
Ernæringsrådgiveren i Melk.no tror noe av årsaken til at flere unge sverger til den tradisjonelle julegrøten i adventstiden handler om at den har så mange gode egenskaper.
– Det fine med julegrøten er at den passer like godt til store som til små, den er enkel og billig å tilberede, og ikke minst smaker risgrøten ekstra godt med sukker, kanel og godt smør. Lag grøten på helmelk, lettmelk eller laktosefri melk - alt etter hva som passer best. Og så må man ikke glemme mandelen og spenningen rundt hvem som stikker av med den, sier Terese Glemminge Arnesen i Melk.no.
Julegrøt sammen med andre
Når det gjelder hvilken setting og hvem vi spiser julegrøt sammen med ser det ut som tradisjonen med familie står seg. I undersøkelsen sier 90 prosent at de spiser julegrøt sammen med familie og slektninger, mens 20 prosent sier de spiser den sammen med venner eller kollegaer.
Men ifølge Glemminge Arnesen passer julegrøten de fleste sosiale lag.
– Det å samle store og små venner, kollegaer eller naboer rundt julegrøten kan være en fin juletradisjon. Sammenlignet med mye annen julemat passer nemlig julegrøten til de aller fleste uavhengig av preferanser, forskjeller og ulikheter oss imellom, avslutter hun.
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Økologisk melk skyter fart – opp 20 prosent i første halvår4.9.2025 05:13:00 CEST | Pressemelding
Økologisk hvit søtmelk er på full fart inn i norske kjøleskap. I første halvår 2025 økte salget med hele 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser ferske forbrukstall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Kvarg skyter fart – opp 43 prosent29.8.2025 07:59:19 CEST | Pressemelding
Kvarg er årets store overraskelse i meieridisken. Salget økte med hele 43 prosent i første halvår 2025, viser ferske volumtall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Oppgangen drives av nordmenns appetitt på proteinrike og allsidige meieriprodukter.
Yoghurt, helmelk og smør løfter meierisalget27.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn kjøpte merkbart mer yoghurt, helmelk og smør i første halvår 2025. Målt i volum økte yoghurt med nær åtte prosent, helmelk med 4,8 prosent og smør med 4,9 prosent, viser tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Når melk og brød blir kontroversielt – hva gjør kostholdsdebatten med ungdom?11.8.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
En ny landsrepresentativ undersøkelse blant ungdom avslører hvordan råd, trender og påvirkning skaper forvirring om mat og helse. Funnene slippes for første gang under Arendalsuka – etterfulgt av debatt med politikere, fagpersoner og influensere.
Verdens Melkedag: Melken gjør comeback som trygg motvekt30.5.2025 09:25:18 CEST | Pressemelding
Etter nesten femti år med jevn nedgang, er melken på vei oppover igjen. Nye tall viser at salget av helmelk og smaksatt melk øker – og at stadig flere nordmenn finner tilbake til det kjente og trygge. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) ser en positiv utvikling i forkant av Verdens Melkedag 1. juni.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom