

Mangfoldig høstliste fra Verbum
I samarbeid med kunstneren Bente Elisabeth Finserås har Ragna Dahlen gitt ut et smykke av en bok. I Sorgen kommer ubedt skildres avmakten og smerten ved å miste en sønn - og om troen som ikke demper smerten, men som gir livet retning.
– Dersom Gud er kjærlighet, er han også sorg, for sorgen er kjærlighetens bakside. Troen må kunne hvile i dette favntaket hos Gud. Det er selve nåden for meg, sier forfatteren.
Meningen med livet
Alf van der Hagen er kjent for mange. I høst utgir redaktøren og forfatteren nok en bok. Denne gangen om tro og tvil. I Meningen med livet? deler fjorten ulike mennesker sine tanker om tro og eksistensielle spørsmål. Gjennom dialogene blir leseren med på tankereiser uten fasitsvar og definerte endestasjoner.
– Intervjuene utvikler seg forskjellig og de har ulik temperatur, tilnærming og nerve. Alle de intervjuede er mennesker jeg har respekt for både gjennom sitt virke og som mennesker, sier van der Hagen.
De som så Jesus
I Jostein Ørums bok De som så ham inviteres vi også til et møte med mennesker, nærmere bestemt de som så Jesus fra Nasaret den siste uken han levde.
– Jeg har tatt for meg Jesu siste uke, gjennom påskedagene, fra han kommer til Jerusalem på palmesøndag, via skjærtorsdagens mollstemte fest, til fredagens drama, til lørdagens fortvilelse og til søndagens wow! Jeg lette etter menneskene som var vitner til alle disse hendelsene. Jeg telte og fant 40 mennesker - som så ham, forteller Ørum.
Henvendt. Overgitt.
Hva sanser vi når vi kommer inn i kirkerommet; hvordan opplever vi møtet med rommet, handlingen og fellesskapet? Og hvordan skapes tilhørighet og tro? Det er spørsmål Margrete Kvalbein tar opp i boka Henvendt. Overgitt. Forfatteren er selv utdannet danser fra Kunsthøgskolen i Oslo og har jobbet som koreograf og danser i kirker i over 20 år.
Fagbøker på høstlista
«Det nye testamentet er en liten bok som har forandret verden.» Slik innleder Halvor Moxnes sin bok Historien om Det nye testamentet. På en lettlest og spennende måte beskriver den internasjonalt anerkjente teologen hvordan de nytestamentlige tekstene har påvirket kulturen fram til i dag.
Verbum har også flere fagbøker på årets høstliste. Gudstjeneste a la carte tar for seg liturgireformen i Den norske kirke. I 2011 fikk Den norske kirke en ny gudstjenesteordning. Hvordan ble ordningen tatt imot? Hvilke valg har menighetene foretatt? Hva var visjonen og hva er resultatet?
De siste årene har også begrepet «folkekirke» seilt opp som et begrep kirken har omfavnet, men hvordan skal vi forstå dette? I Folkekirke nå belyses begrepet historisk og juridisk, og diskuteres utfra aktuelle perspektiver.
Ord og navn i Bibelen er et oppslagsverk som har vært etterspurt helt siden den nye bibeloversettelsen ble lansert i 2011. Etter to års arbeid foreligger nå boka med mer enn 6500 oppslagsord fra Bibelen med et bredt utvalg av bibelsitater til hvert ord. I tillegg er alle bibelske navn og steder gjengitt med en kort beskrivelse og anvisning til hvor i Bibelen navnene og stedene forekommer.
Tidslinjen
Tidslinjen er navnet på et nytt pedagogisk verktøy i trosopplæringen. Det består av et seks meter langt kunstverk der bibelhistorien illustreres fra skapelsen til endetiden. I tillegg til det fysiske banneret omfatter Tidslinjen også tilrettelagt og gjenfortalt bibeltekst, både som skrift og innleste lydspor. Undervisningsopplegget er tilpasset tre aldersgrupper og ledsages av en grundig metodisk innføring og omfattende ressurser på Internett.
– Tidslinjen vil være et godt verktøy i trosopplæringen, søndagsskolen og annet barnearbeid. Vi håper at mange vil ta det i bruk, sier forlagssjef Anne Veiteberg.
Øvrige utgivelser
Tom Arne Møllerbråten kaller seg en kristen skeptiker og setter tvilen under lupen i sin bok Tro under tvil. Ray Simpson har tidligere utgitt flere bøker om keltisk spiritualitet. I Fra hodet til hjertet presenterer han konkrete forslag til ulike måter å lese Bibelen på og eksempler på hvordan vi kan møte Gud ved å meditere over skaperverket.
Dessuten kommer Søren Kierkegaards perle av en bok, Liljen på marken og fuglen under himmelen, for første gang på norsk.
I tillegg slippes også Sara-serien, bøker for barn om kristne høytider og kirkelige handlinger; et nytt tilskudd til Kristuskransen, Perler for livet og de årvisse utgivelsene Bibelleseplanen og Bibelleseplankalenderen.
God lesning!
Nøkkelord
Kontakter
Anne Veiteberg, forlagssjef
anv@bibel.no, tlf. 47 97 64 81
Anne VeitebergForlagssjef
Tel:47 97 64 81anv@bibel.noBilder


Lenker
Om Det Norske Bibelselskap
Følg pressemeldinger fra Det Norske Bibelselskap
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Norske Bibelselskap på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Det Norske Bibelselskap
Samisk bibelhelg i Oslo19.11.2019 12:45:58 CET | Pressemelding
Lørdag 16. november ble lanseringen av den nye nordsamiske bibeloversettelsen, Biibbal 2019, markert i Oslo og overlevert til «det offisielle Norge». Dagen tok til med en sammenkomst i Samisk Hus i Oslo.
Ny nordsamisk bibel, Biibbal 2019, feires i Oslo 16. november5.11.2019 11:11:15 CET | Presseinvitasjon
Biibbal 2019 er på vei til Oslo og skal overrekkes Stortingets president, Oslo biskop og representanter for samisk kirkeliv i Oslo under en festgudstjeneste i Oslo Domkirke lørdag 16. november.
Fredsprisen til Etiopias statsminister Abiy Ahmed11.10.2019 13:52:25 CEST | Pressemelding
Det Norske Bibelselskap gratulerer den etiopiske statsministeren Abiy Ahmed med Nobels fredspris. Hans modige engasjement for fred og menneskerettigheter har skapt håp og framtidstro i en hardt prøvet del av Afrika.
Ny forlagssjef i Bibelselskapet, Verbum Forlag.19.6.2019 10:46:32 CEST | Pressemelding
Hans Johan Sagrusten er tilsatt som forlagssjef i Bibelselskapet, Verbum Forlag.
Ukrainas regjering med utmerkelse til Bernt G. Olsen16.5.2019 13:35:37 CEST | Pressemelding
Det ukrainske kulturdepartementet har tildelt bibelmisjonsleder Bernt G. Olsen i Det Norske Bibelselskap sin fortjenstmedalje for «aktiv rolle i utviklingen av kultur og åndelighet i Ukraina».