Frivillighet Norge

71 prosent mener det må bli enklere å finne fritidsaktiviteter

Del

Nye tall fra årets frivillighetsbarometer viser at 71 prosent mener det burde bli enklere å få oversikt over fritidsaktiviteter for barn og unge. Særlig er det kvinner, de under 30, lavinntektsfamilier og de født utenfor Norge som syns oversikten burde vært bedre.

Henriette Øien, Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet  i debatt om fritidsaktiviteter under Arendalsuka. Foto: Birgitte Heneide
Henriette Øien, Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet i debatt om fritidsaktiviteter under Arendalsuka. Foto: Birgitte Heneide

Frivillighet Norge har sammen med Helsedirektoratet denne uken startet en kampanje for at flere barn og unge skal finne frem til fritidsaktiviteter som passer for dem, gjennom den nye nettportalen Ungfritid.no. 

Økende sosiale forskjeller i samfunnet gjør at stadig flere barn vokser opp i lavinntektsfamilierog disse deltar mindre i fritidsaktiviteter enn gjennomsnittet. 

– Fritidsaktiviteter har en direkte påvirkning på folkehelsa, vi blir aktive og sunnere. Det motvirker også ensomhet og øker livskvalitet å delta, sier Henriette Øien, Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet under Frivillighet Norges debatt på Arendalsuka. 

Etter Koronaåret er det flere barn og unge som trenger aktivitetene og fellesskapet i frivillige organisasjoner og tiden med sine jevnaldrende der, mer enn noen gang. I debatten om fritidsaktiviteter under Arendalsuka trekker Guro Birkeland, avdelingsdirektør i Bufdir – Barne- ungdoms- og familiedirektoratet  frem frivillige organisasjoners viktige rolle for å inkludere barn og unge fritidsaktiviter. 

– Frivillighet Norge er bekymret for de langvarige konsekvensene dette kan få og ber staten og kommunene stille opp. Færre frivillige og slitne ildsjeler er et dårlig utgangspunkt for gjenåpning. Nå må regjeringen og kommunene rundt om i landet gjøre det så enkelt som mulig å komme i gang med aktivitet igjen for frivillige organisasjoner, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen. 

– Vi ser ingen medlemsvekst i koronatiden. Vi ønsker å nå ut til nye grupper, favne bredere. Det er så mange tilbud, men vi få det ut, sier Generalsekretær i Den Norske Turistforeningen Dag Terje Solvang. 

Frivillig sektor er den viktigste tilbyderen av fritidsaktiviteter for unge. Frivillige organisasjoner har gjennom Frivillighet Norge gått sammen om en felles oversikt i Ungfritid.no og setter fokus på at flere barn og unge enkelt skal finne frem til fritidsaktiviteter og bli med i organiserte felleskap. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Henriette Øien, Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet  i debatt om fritidsaktiviteter under Arendalsuka. Foto: Birgitte Heneide
Henriette Øien, Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet i debatt om fritidsaktiviteter under Arendalsuka. Foto: Birgitte Heneide
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom