NTB

Truls Dæhli tildelt NTBs språkpris 2014

Del
Sportsjournalist og kommentator Truls Dæhli ble onsdag kveld tildelt NTBs språkpris for 2014. Det skjedde under arrangementet Den store prisfesten i forbindelse med Nordiske Mediedager i Bergen.
Sportsjournalist Truls Dæhli er tildelt NTBs språkpris for 2014 (Foto: Frode Hansen / VG / NTB scanpix)
Sportsjournalist Truls Dæhli er tildelt NTBs språkpris for 2014 (Foto: Frode Hansen / VG / NTB scanpix)

NTBs språkpris ble i år utdelt for åttende gang.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:
"Årets vinner jobber under korte tidsfrister, og skal levere til flere medier mens stoffet fortsatt er ferskt. At språket likevel alltid er presist og godt, vitner om en språklig bevissthet som er få forunt. Han er sågar et forbilde for landets mange sportsjournalister."

"Tekstene hans har fin rytme, det er driv i språket, han har god dramaturgi og avslutningene er snedige. Kommentarene hans blir aldri lange og kjedelige. De er fornøyelige å lese, uavhengig av leserens interesse for sport. Polemikken er god og han blir fort flyttet fra spaltene til studioene for å diskutere videre."

"Årets vinner har en ærlig penn. Han er en utmerket formidler som avhengig av sak evner å vise refleksjon, tydelighet og følelser."

Stolt og verdig vinner

- "Når jeg først skulle være så heldig å vinne en pris, er jeg veldig glad for at det var denne. Jeg har jo levd av språk i hele mitt yrkesaktive liv, og vel vitende om hvor mange gode skribenter det er der ute, blir jeg litt barnslig stolt når juryen plukker ut meg", sier prisvinner Truls Dæhli. 

- "Truls har beriket mediespråket med sine kommentarer og betraktninger i mange år. Presist, skarpt og originalt. En verdig vinner av NTBs språkpris", sier Pål Bjerketvedt, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

Tidligere prisvinnere:

2013: Trude Lorentzen, Dagbladet
2012: Iver Gjelstenli, Romsdals Budstikke
2011: Kjetil B. Alstadheim, Dagens Næringsliv
2010: Hege Ulstein, Dagsavisen
2009: Hallgeir Opedal, Dagbladet
2008: Kjersti Mjør, Bergens Tidende
2007: Kjetil B. Østli, Aftenposten

Juryen for NTBs språkpris 2014 har bestått av:

Juryleder:
Therese Manus - Daglig leder, Norsk kommunikasjonsforening

Jurymedlemmer:
Arnfinn Muruvik Vonen - Direktør, Språkrådet
Ragnhild Bjørge - Språksjef, NRK
Sverre Tusvik - Tidl. sjefredaktør, Det norske Samlaget
Rune Wikstøl - Journalist, kursholder og språkansvarlig, NTB

NTBs språkpris ble opprettet i 2007 og gis til journalister og andre aktører som markerer seg med et særlig godt skriftlig språk i mediene.

Kontakter

Bilder

Sportsjournalist Truls Dæhli er tildelt NTBs språkpris for 2014 (Foto: Frode Hansen / VG / NTB scanpix)
Sportsjournalist Truls Dæhli er tildelt NTBs språkpris for 2014 (Foto: Frode Hansen / VG / NTB scanpix)
Last ned bilde

Lenker

Om NTB

NTB
NTB
Skippergata 24 (Pressens hus)
0154 Oslo

22 00 32 00https://www.ntb.no
NTB er landets største leverandør av innholdstjenester i tekst, bilder, video og grafikk til norske medier. NTB tilbyr også en lang rekke tjenester som distribusjon av pressemeldinger, produksjon av ferdigsider, bildelagring og språkkurs. NTB er organisert i fem forretningsområder: NTB nyheter, NTB scanpix, NTB tema, NTB info og NTB kompetanse. I NTB inngår også Nyhetsgrafikk.no, ferdigsideprodusenten Universum, språkfirmaet NTB Arkitekst, bildebyrået Samfoto og Nynorsk Pressekontor (NPK). Sammen med det svenske nyhetsbyrået TT eier NTB også medieovervåkingsselskapet Retriever. NTB eies av norske medier i fellesskap og har ingen bindinger til norske myndigheter.

Følg pressemeldinger fra NTB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NTB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NTB

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye