Barna mest utsatt i Nepal
- Nå handler alt om å gi livreddende hjelp til jordskjelvofrene. Vi bidrar med mat, rent vann og telt til de som har mistet hjemmene sine, sier generalsekretær Kjell Erik Øie.
- Vi vet at det er barna som mest utsatt i slike katastrofer. De kan være kommet bort fra familiene sine, de kan være såret eller hjemmene deres kan være ødelagte. Alt som er kjent og trygt for barna, blir forstyrret eller ødelagt. Plan målretter derfor innsatsen for å sikre barn beskyttelse, inkludert et sikkert sted å være, gjenforening med familiemedlemmer og helsehjelp, sier Øie.
Plan har både ansatte og frivillige i Nepal til stede i de rammede områdene i dag. Så langt er det ikke rapportert om at noen av fadderbarna er rammet. Det vil ta tid før det blir klart hvor stort omfanget av katastrofen er. Plan vil følge situasjonen tett fremover for å gi best mulig informasjon til våre faddere her i Norge.
Svenske Mattias Bryneson er leder for Plan i Nepal. Han rapporterer i dag om store ødeleggelser, sammenraste bygninger, ødelagte skoler og mange stengte veier på grunn av jordras.
Bryneson er spesielt bekymret for de kasteløse, de såkalte dalitene:
- Noen av de som har det verst nå, er samfunn som består av mange daliter. De er allerede blant Nepals aller fattigste og mest marginaliserte, og de trenger akutt hjelp fra Plan nå, sier Bryneson.
Plan har arbeidet med utvikling i Nepal siden 1978. Nå jobber Plan sammen med regjeringen i Nepal , FN og andre humanitære organisasjoner for å koordinere nødhjelpsarbeidet etter jordskjelvet.
Slik kan du bidra:
Plan Norge har startet en SMS-aksjon blant de 139 000 fadderne i Norge for jordskjelvofrene i Nepal:
- Send SMS Barn til 2434 og gi 200 kroner eller bruk kontonummer 7874.06.20877 (merk betalingen "Nepal")
For mer informasjon:
Kommunikasjonssjef Siv Meisingseth, tlf. 916 38 912, siv.meisingseth@plan-norge.no
Kontakter
Siv MeisingsethKommunikasjonssjef
Tel:916 38 912siv.meisingseth@plan-norge.noOm Plan International Norge
Plan International er en uavhengig barnerettighetsorganisasjon som jobber barns rettigheter, både langsiktig og gjennom nødhjelp. Men der barn ikke har det bra, har jenter det ofte verst. Derfor setter Plan jenter først. Vi jobber i mer enn 80 land og driver prosjekter i 67.000 lokalsamfunn verden over. Vi jobber særlig med å sikre jenters rett til å bestemme over egen kropp, beskytte barn mot vold, sørge for at alle barn får en trygg og god utdanning og bidra til at unge kvinner kan bli økonomisk selvstendige.
Følg pressemeldinger fra Plan International Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Plan International Norge
Gaza: Halvparten av barna ønsker ikke lenger å leve21.3.2025 06:30:00 CET | Pressemelding
Over én million barn i Gaza trenger akutt psykisk helsehjelp etter halvannet år med krig. Frykten for å dø preger hverdagen deres, og en ny rapport viser at halvparten av barna ikke lenger ønsker å leve.
Klimakrisen presser jenter til å bytte sex mot mat12.3.2025 06:30:00 CET | Pressemelding
Klimaendringer forverrer sult og vannmangel i Sahel-regionen i Afrika og tvinger unge jenter til ekstreme valg for å overleve, viser en ny rapport fra Plan International.
50 millioner jenter utsatt for seksuelle overgrep – færre får hjelp7.3.2025 06:30:00 CET | Pressemelding
En ny rapport lansert i anledning kvinnedagen avdekker en brutal virkelighet for jenter og kvinner. Millioner utsettes for kjønnsbasert vold og står uten beskyttelse, samtidig som livsviktig bistand kuttes.
Tre år med krig i Ukraina: Stadig flere 10-åringer kan verken lese eller skrive23.2.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Millioner av barn har mistet år med skolegang på grunn av krig og pandemi. Mange utvikler talevansker, strever med å lese og skrive og får store psykiske problemer som følge av traumer og isolasjon.
– Minst 18 millioner jenter kan miste skolegang19.2.2025 06:30:00 CET | Pressemelding
USAs bistandsfrys og angrep på jenters rettigheter er dramatisk, men problemet er langt større og begynte lenge før 20. januar, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom