Innovasjon Norge

Norsk sjømatnæring blir enda viktigere

Del
– Norsk sjømatnæring har betydelige fortrinn. Derfor bør vi ta en global lederrolle innen bærekraftig verdiskapning fra havet, sier Sigridur Thormodsdottir. Selskapet arrangerer den norske standen under sjømatfestivalen i Brussel denne uka.
- Stor innovasjonshøyde og omstilingsevne blant norske bedrifter, slår fiskeriminister Elisabeth Alsaker (t.v.) fast. Her på Seafod Expo Global med Henning Beltestad, CEO i Lerøy som har opplevd enorm vekst den senere tiden, og leder for biobaserte næringer i Innovasjon Norge, Sigridur Thormodsdottir. Foto: Innovasjon Norge
- Stor innovasjonshøyde og omstilingsevne blant norske bedrifter, slår fiskeriminister Elisabeth Alsaker (t.v.) fast. Her på Seafod Expo Global med Henning Beltestad, CEO i Lerøy som har opplevd enorm vekst den senere tiden, og leder for biobaserte næringer i Innovasjon Norge, Sigridur Thormodsdottir. Foto: Innovasjon Norge

Første gang Innovasjon Norge arrangerte en norsk stand på Seafood Expo Global (SEG) i 1993, deltok Norge med åtte bedrifter. I år er vi representert med 55 norske bedrifter på SEG og 17 bedrifter på Seafood Processing Europe (SPE), arenaen for teknologi og tjenester. Økningen sier noe om hvordan den norske sjømatnæringen har utviklet seg og vokst de siste tiårene.

– Norge har naturlige fortrinn for oppdrett og vill fisk med lang kystlinje og rent, kaldt hav. Vi har fiskeritradisjoner vi kan bygge videre på, i tillegg til kunnskap og kompetanse på området. Det er de beste forutsetningene for å utvikle et lønnsomt næringsliv, sier Sigridur Thormodsdottir. Hun er nyutnevnt leder for biobaserte næringer i Innovasjon Norge og jobber på SEG for fjerde gang.

– Norge har det som skal til for å bli verdensledende innen bærekraftig utnyttelse av marine ressurser og produksjon av sjømat, slår hun fast.

 
Sjømat skal bidra til mer norsk velferd

Sjømatmessen i Brussel er verdens største og viktigste, og samler godt over 25.000 aktører fra 150 land. I dag var fiskeriminister Elisabeth Aspaker på en omvisning på messeområdet.

– Norsk sjømatnæring er både omstillingsdyktig og innovativ, og det vises på messa, sier hun.

Norge står i dag overfor nye utforinger, og må omstille seg fra et sterkt petroleumsbasert næringsliv til andre og mer bærekraftige inntektskilder.

– Regjeringen ønsker at sjømatnæringen skal bidra enda mer til norsk velferd. Vi vil at denne næringen skal være ett av de solide beina norsk økonomi skal stå på ved siden av oljen, og bidra til at Norge blir mindre avhengig av olje- og - og gassnæringen i et fremtidig perspektiv, sier fiskeriministeren.

Behov for bærekraftige løsninger

Med et økende globalt behov for mat fra havet, forsterkes behovet for bærekraftige løsninger globalt. Verdens fremste sjømatnasjon bør forbindes med bærekraftig utnyttelse av hele havrommet, det vil si sjømatproduksjon fra fiskeri og havbruk, balansert høsting av nye marine arter og utvikling av ny teknologi og kunnskap.

– For å få til en bærekraftig utvikling i næringen og full utnyttelse av råvarene, må rammebetingelsene sikre en helhetlig og velfungerende verdikjede helt fra primærleddet til markedet, mener Sigridur Thormodsdottir i Innovasjon Norge.

Kontakt:
Sigridur Thormodsdottir, leder biobaserte næringer, Innovasjon Norge
Mob: (+47) 915 76 577, epost: Sigridur.Thormodsdottir@innovasjonnorge.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

- Stor innovasjonshøyde og omstilingsevne blant norske bedrifter, slår fiskeriminister Elisabeth Alsaker (t.v.) fast. Her på Seafod Expo Global med Henning Beltestad, CEO i Lerøy som har opplevd enorm vekst den senere tiden, og leder for biobaserte næringer i Innovasjon Norge, Sigridur Thormodsdottir. Foto: Innovasjon Norge
- Stor innovasjonshøyde og omstilingsevne blant norske bedrifter, slår fiskeriminister Elisabeth Alsaker (t.v.) fast. Her på Seafod Expo Global med Henning Beltestad, CEO i Lerøy som har opplevd enorm vekst den senere tiden, og leder for biobaserte næringer i Innovasjon Norge, Sigridur Thormodsdottir. Foto: Innovasjon Norge
Last ned bilde
Norsk stand på Seafood Expo Global. Foto: Innovasjon Norge
Norsk stand på Seafood Expo Global. Foto: Innovasjon Norge
Last ned bilde
Norsk stand på Seafood Expo Global. Foto: Innovasjon Norge
Norsk stand på Seafood Expo Global. Foto: Innovasjon Norge
Last ned bilde
Norsk stand på Seafood Expo Global. Foto: Innovasjon Norge
Norsk stand på Seafood Expo Global. Foto: Innovasjon Norge
Last ned bilde
Leder for biobaserte næringer i Innovasjon Norge, Sigridur Thormodsdottir og  fiskeriminister Elisabeth Alsaker. Foto: Innovasjon Norge
Leder for biobaserte næringer i Innovasjon Norge, Sigridur Thormodsdottir og fiskeriminister Elisabeth Alsaker. Foto: Innovasjon Norge
Last ned bilde
Fiskeriministeren besøker norske Stingray på Seafood Processing Europe. Foto: Innovasjon Norge
Fiskeriministeren besøker norske Stingray på Seafood Processing Europe. Foto: Innovasjon Norge
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0104 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye