Norsk Varme

6.000,- for å bytte parafin med ved

Del

KLIMATILTAK: Endelig meddeler ENOVA at alle som søker om støtte til utskiftning av parafinovn vil få 6.000 kroner i støtte dersom de samtidig bytter til rentbrennende ildsted.

Norsk Varme har lenge jobbet for å få dette til, og i dag har den nasjonale panteordningen trådd i kraft: fra mandag 16. oktober er støtten til utskiftning på 6.000 kroner. I 2019 halveres den, og i 2020 vil det bli forbudt å fyre med miljøskadelig brensel.

- Vedfyring er klimanøytralt og vi er veldig glade for at ENOVA gir folk denne muligheten til å gjøre en innsats for miljøet. Kjøper man et rimelig ildsted vil støtten kunne utgjøre halve prisen, sier styreleder i Norsk Varme, Steinar Vigdal.

Skal man ha pantepenger, må man selv søke via ENOVAs nettside.

Om litt over to år blir oppvarming med fossilt brensel, som olje og parafin ulovlig. Å skifte til en miljøvennlig, rentbrennende ovn er bra for miljøet, økonomien og klimaet inne i de norske hjem.

Ildsteder som er produsert etter 1998 regnes som rentbrennende. Et rentbrennende ildsted har et dobbelt forbrenningssystem som omdanner gasser og partikler i røyken til varme, og det er her man sparer naturen for mye forurensing.

Kontakter

Steinar Vigdal
Styreleder i Norsk Varme
E-post: styreleder@norskvarme.org
Telefon: +47 980 74 151

Om Norsk Varme

Norsk Varme
Norsk Varme
Drammensveien
0271 Oslo

99588979http://www.norskvarme.org

Norsk Varme er bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder og skorsteiner i Norge. Vårt arbeid er å minne om hvor viktig vedfyring er i det totale energibildet i Norge. Ved siden av strøm, er det ingen annen kilde som i dag kan dekke oppvarmingsbehovet i norske hjem. Det er en trygg, forutsigbar, miljøvennlig og rimelig energikilde – som i tillegg gir hygge.

Følg saker fra Norsk Varme

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Varme på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Varme

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom