Kulturminnefondet

600 000 kroner til løe i Hylen

Del

Styret i Kulturminnefondet har fattet vedtak om tilskudd på inntil 600 000 kroner til arbeid med løa i Suldal kommune som vil sikre gårdsmiljøet inn i fremtida.

Foto: Privat/fra søknad
Foto: Privat/fra søknad

Løa er fra 1800-tallet og ligger på et særpreget gårdstun bestående av seks bygninger. Tunet ligger innerst i Hylsfjorden og har en lang historie som knutepunkt for handelsreisende fra øst til vest.  

 Nå vil eier sette kulturminnet i stand. Tiltakene Kulturminnefondet har gitt tilsagn til er blant annet arbeid med tak, laftekasse og kledning.  

 – Tiltakene som er planlagt gjennomført vil sikre det verdifulle kulturminnet og gårdsmiljøet inn i fremtiden, sier Simen Bjørgen, direktør for Kulturminnefondet.  

 Tunet er registrert i kommunens kulturminneplan som et representativt og særpreget gårdsmiljø.  

Kontakter

Bilder

Foto: Privat/fra søknad
Foto: Privat/fra søknad
Last ned bilde

Om Kulturminnefondet

Kulturminnefondet
Kulturminnefondet
Bergmannsgata 17
7374 Røros

73 10 36 00http://www.kulturminnefondet.no

Kulturminnefondet er et lavterskeltilbud og en rendyrket tilskuddsordning for private eiere av verneverdige kulturminner. Vi skal bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer bevares, så de kan benyttes som grunnlag for framtidig opplevelse, utvikling og verdiskaping.

For å få støtte må eier søke oss. Midlene blir fordelt gjennom vedtak gjort av Kulturminnefondets styre.

Les mer på våre nettsider.

 

Følg saker fra Kulturminnefondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturminnefondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturminnefondet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom