Trygg Trafikk

6 personer mistet livet i trafikken i september

Del

97 mennesker har omkommet i trafikken så langt i år. Det er 31 menneskeliv mer enn i samme periode i fjor.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I 2019 var det første gang ingen barn under 16 omkom i trafikken. Dessverre er det også det eneste året hvor ingen barn har omkommet. I år har to barn under 16 år mistet livet i trafikken.

- Det går spesielt inn på oss når ett barn mister livet i trafikken. Dessverre omkom det ei jente i september. Noe av det viktigste vi kan gjøre er å jobbe for null drepte og hardt skadde barn i trafikken, men i år har allerede to barn under 16 år mistet livet. I fjor ble Barnas Transportplan utarbeidet, og det blir ikke mindre relevant neste år med å fortsette arbeidet med å sikre våre mest sårbare i trafikken, sier fagsjef trafikksikkerhet Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Eldre over 65 år dør oftest i trafikken

I år det de over 65 år som omkommer oftest i trafikkulykker, som er en endring fra tidligere år hvor middelaldrende menn mellom 45 og 64 år har omkommet oftest.

- Vi registrerer at den eldste delen av befolkningen som dør i trafikken har økt med 150 prosten sammenlignet med året før. Årsaken er nok sammensatt og vi har foreløpig ikke noen spesifikk forklaring på dette, men må jobbe for å skaffe oss mer kunnskap om disse ulykkene, sier Johansen.

Åtte kvinner og 22 menn over 65 år har mistet livet i trafikken i år, flesteparten i personbil.

- Dette er en gruppe vi må intensivere trafikksikkerhetsarbeidet rundt. Både kompetansekrav knyttet til sjåførrollen og hvordan vi kan ivareta de bedre som myke trafikanter. Helseattesten er et viktig verktøy i dette arbeidet, sier fagsjefen.

Økning over hele landet

Samtlige fylker har hatt en økning i antall trafikkdrepte sammenlignet med fjoråret, med ett unntak, Møre og Romsdal.

- Møre og Romsdal er vårt eneste fylke som kan vise til en nedgang i antall drepte i trafikken sammenlignet med i fjor. Ellers har samtlige fylker samme antall omkomne eller en økning fra fjoråret. Nordland er det fylket med størst økning fra i fjor, avslutter Johansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom