Kulturminnefondet

550 000 kulturminnekroner til det gamle gjestgiveriet i Foldrøyhamn

Del

Nå ønsker eierne Mona Elisabeth Tofterå Folgerø og Herman Folgerø å sette i stand hovedhuset for å igjen fylle stedet med liv. Til dette arbeidet har styret i Kulturminnefondet gitt tilsagn om tilskudd til inntil kroner 550 000.

Foto: Privat/fra søknad
Foto: Privat/fra søknad

Foldrøyhamn ligger i Bømlo kommune i Vestland fylke og er et gammelt handels- og gjestgiversted etablert på 1600-tallet. I sin tid var det både butikk, bakeri, overnatting og servering, en sjøbod, salteri og verksted der.  

 Etter å ha blitt satt i stand skal hovedhusets andre etasje brukes som bolig, og første etasje vil romme butikk, bakeri og et mindre selskapslokale.  

 – Det er positivt at bygningen skal være åpen for allmennheten og at det skal settes i gang med næringsvirksomhet her igjen. Handelsstedet og området rundt har en rik og lang historie, og er del av et helhetlig kystmiljø, sier Simen Bjørgen, direktør for Kulturminnefondet. 

 Tilskuddet fra Kulturminnefondet skal gå til drenering og reparasjon av fundamenter, mur og bolverk. 

 

Kontakter

Bilder

Foto: Privat/fra søknad
Foto: Privat/fra søknad
Last ned bilde

Om Kulturminnefondet

Kulturminnefondet
Kulturminnefondet
Bergmannsgata 17
7374 Røros

73 10 36 00http://www.kulturminnefondet.no

Kulturminnefondet er et lavterskeltilbud og en rendyrket tilskuddsordning for private eiere av verneverdige kulturminner. Vi skal bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer bevares, så de kan benyttes som grunnlag for framtidig opplevelse, utvikling og verdiskaping.

For å få støtte må eier søke oss. Midlene blir fordelt gjennom vedtak gjort av Kulturminnefondets styre.

Les mer på våre nettsider.

 

Følg saker fra Kulturminnefondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturminnefondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturminnefondet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom