Nærings- og fiskeridepartementet

530 millioner til innovasjon i Viken

Del

566 prosjekter i Viken får til sammen 530 millioner kroner til innovasjons- og utviklingsprosjekter. – Dette er penger som kan gi bedrifter fortsatt aktivitet og hindre unødvendige permitteringer som følge av koronasituasjonen, sier næringsminister Iselin Nybø.

Næringsminister Iselin Nybø  Foto: NFD
Næringsminister Iselin Nybø Foto: NFD

I vår doblet regjeringen Innovasjon Norges ramme for støtte til næringslivet i 2020, gjennom økte rammer og nye ordninger. Dette har gitt bedrifter i Viken 284 millioner kroner mer enn på samme tid i fjor. Krisepakkene fra regjeringen og utvidede rammer gjør at Innovasjon Norge kan gi støtte til flere gode prosjekter.

– Mange av landets bedrifter har hatt et vanskelig halvår. Jeg er glad for at næringslivet ser framover og ruster seg for å være konkurransedyktige og i tet når koronakrisen er over, sier Nybø.


Ønsker å bistå flere som vil satse

Innovasjon Norge har hittil i år tildelt 7,8 milliarder kroner til innovasjons- og utviklingsprosjekter i norsk næringsliv. Det er en dobling sammenlignet med tildelingene til samme tid i fjor, og 1,7 milliarder kroner mer enn for hele 2019 samlet. Den totale rammen Innovasjon Norge disponerer til lån og tilskudd er økt fra 7 til vel 14 milliarder kroner.

– Det er ingen automatikk i at kriser gir innovasjon, men summen av de mange små og store prosjektene tyder på at norsk næringsliv nå bruker tiden svært godt. Skal vi lykkes må vi oversette behov ute til utvikling av løsninger hjemme. Næringsutvikling, vekst og eksport henger sammen. Vi er derfor til stede i alle deler av Norge og i de viktige markedene ute, og ønsker å bistå flere norske bedrifter som vil satse, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge.

Her kan du se hvilke bedrifter som får penger

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø  Foto: NFD
Næringsminister Iselin Nybø Foto: NFD
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom