Stiftelsen Roseslottet 2020

50.000 har besøkt Roseslottet i sommer

Del

Stor tilstrømning til Roseslottet i Nordmarka.

Foto: Sandbox
Foto: Sandbox

- Nordmenn er kulturbevisste! Vi er imponert over at mer en 50.000 har besøkt Roseslottet for å lære om de universelle frihetsverdiene og Norge under okkupasjonen - sier Eimund og Vebjørn Sand 

Sammen er de kunstneriske ansvarlige for Roseslottet, som åpnet for publikum den 13. juni. Åpningen ble forsinket grunnet koronaepidemien. 

- Etter at vi fikk åpnet Roseporten, har folk strømmet til, og det er alle typer mennesker, i alle aldersgrupper. Mange blir overrasket over prosjektets omfang, og uttrykker begeistring og takknemlighet for arbeidet vi har lagt ned. Vi er ydmyke og lettet, sier Vebjørn Sand. 

Gullslottet på toppen over Frognerseteren er synlig fra Oslo sentrum, og markerer at det i år er 80 år siden Norge ble angrepet av Nazi-Tyskland, og 75 år siden frigjøringen. Roseslottet er åpent hver dag, og blir stående inn i 2021.  

Møt de kunstnerisk ansvarlige Eimund Sand og Vebjørn Sand som forteller om prosjektet, samt Roseslottets mentor Kjell Grandhagen og tidsvitne Ragnar Ulstein snakke om viktigheten med et slikt prosjekt.

Nøkkelord

Kontakter

Driftssjef Jon-Are Klemsdal - e-post: jon-are@roseslottet.no

Bilder

Foto: Sandbox
Foto: Sandbox
Last ned bilde
Foto: Sandbox
Foto: Sandbox
Last ned bilde
Foto: Sandbox
Foto: Sandbox
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Roseslottet 2020

Stiftelsen Roseslottet 2020
Kalnesveien 5
1712 Grålum

Roseslottet 2020 er en kunstinstallasjon og et pedagogisk prosjekt som har til formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft.

Vi ønsker å fortelle historien om krigen uten å demonisere eller glorifisere, sentralt i fortellingen står individet og dets valg.

Følg saker fra Stiftelsen Roseslottet 2020

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Roseslottet 2020 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stiftelsen Roseslottet 2020