Gjensidigestiftelsen

50 millioner fordelt til sommeraktiviteter for barn og unge

Del

315 organisasjoner og virksomheter over hele landet får til sammen 50 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen til aktiviteter for barn og unge i sommer.

Da fristen gikk ut 1. juni hadde vi mottatt nesten 1 100 søknader, sier Unn Dehlen som er administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. Det betyr at omlag hver tredje søker nå har fått positivt svar. Målet med tildelingene er at de skal bidra til lystbetonte aktiviteter og mestringsopplevelser for barn og unge.  

Et Koronatiltak

- Vanligvis operer vi med én søknadsfrist i året, som er 15 september. I år har vi imidlertid valgt å endre på gaveprosessen vår gjennom ekstraordinære utlysninger i forbindelse med Korona-situasjonen, forklarer Dehlen.

Prosjektene spenner vidt fra konkrete tiltak som svømmeopplæring, til ulike aktiviteter og opplevelser. Vi er imponert over viljen til å skape noe for barn og unge i en sommer som blir litt annerledes for mange, og vi skulle gjerne bidratt med enda flere midler, sier Dehlen.

De største mottakerne av midler er Røde Kors og Frelsesarmeen som til sammen mottar 5,8 millioner kroner. Disse skal fordeles lokalt over hele landet. Svømmeforbundet får også 1,5 millioner kroner til svømmetiltak.

Neste utlysning fra Gjensidigestiftelsen blir lansert i løpet av juli, og da kan det søkes om støtte til å skape inkluderende møteplasser i nærmiljøet. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen er Norges største finansstiftelse og hovedeier i Gjensidige Forsikring ASA med 62,24 prosent av aksjene. I tillegg deler stiftelsen ut støtte til tiltak innen trygghet og helse der målet er at flest mulig skal leve gode liv i et trygt samfunn. Siden 2007 har stiftelsen bidratt med mer enn 2,7 milliarder kroner til flere enn 8500 prosjekter. 

Følg pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Gjensidigestiftelsen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom