NAF

50  000 flere elbiler så langt i år

Del

Salgstallene for bilsalget viser at 50 000 nye elbiler har rullet ut av bilbutikkene så langt i år. Det er flere enn i hele 2018. Da ble det solgt 48 000 nye elbiler.

Salgstallene for september bekrefter at elbilene har tatt over nybilmarkedet. (Foto: NAF)
Salgstallene for september bekrefter at elbilene har tatt over nybilmarkedet. (Foto: NAF)

- Dette viser at avgiftsfritakene for elbil virker etter intensjonen. Samtidig haster det med å få på plass en ladeinfrastruktur som står i stil med veksten i elbiler. Vi i NAF er bekymret for at det er for få ladepunkter og at de som finnes lader for langsomt, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

I september alene ble det solgt rundt 6000 nye elbiler. Det er den tredje beste måneden så langt i år, etter mars og juni. I mars ble det solgt over 10  000 nye elbiler. I juni ble det solgt 7 400.

- Vi ser at toppene kommer med hver store transport av Tesla Model 3. Det har gjort denne bilen til Norges mest solgte, sier han. - Andre bilmerker har også fått skikk på leveransene av elbiler. Det hjelper også godt på de gode salgstallene, fortsetter Sødal.

Bensin og diesel stuper

Samtidig fortsetter salget av bensin- og dieselbiler å stupe. I september ble det solgt drøyt 2000 bensin- og dieselbiler til sammen. Det er en nedgang på 75 prosent sammenliknet med september for tre år siden. I 2016 ble det registrert 3 800 nye dieselbiler og 4 300 nye bensinbiler.

- Vi har tidligere sagt at 2019 blir det året hvor det selges flere elbiler enn diesel- og bensinbiler til sammen. Det er ingenting i salgstallene fra september som endrer dette, snarere tvert imot, avslutter Nils Sødal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Salgstallene for september bekrefter at elbilene har tatt over nybilmarkedet. (Foto: NAF)
Salgstallene for september bekrefter at elbilene har tatt over nybilmarkedet. (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

NAF: - Regjeringen «mangler» 6000 elbiler6.11.2020 07:00:00 CETPressemelding

Selv om elbilsalget så langt i år er opp over 10 prosent fra samme periode i fjor ligger regjeringen etter skjema. Det mangler fortsatt 6000 nye elbiler for å holde takten fram mot 2025, hvor alle nye biler skal være nullutslippsbiler. - Det selges for få elbiler sammenliknet med regjeringens mål. Dette er helt feil tidspunkt å snakke om å innføre moms på elbiler, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom