5 om dagen – Fokus på jordbruk og matproduksjon på Kapp Verde

Del

TUI Care Foundations nye Field to Fork-program handler om å støtte en av de viktigste økonomiske sektorene vi har - jordbruk og matproduksjon. Hydroponisk dyrking skal bidra til lokalt jordbruk på Kapp Verde.

Field to Farm - Kapp Verde
Field to Farm - Kapp Verde

-  Det er veldig vanskelig å dyrke ferske råvarer i enkelte områder av verden, og bøndene på Kapp Verde-øyene vet dette altfor godt. Mangel på fruktbar jord gjør at dyrking av avlinger er ekstremt utfordrende og befolkningen er avhengig av importert korn, frukt og grønnsaker. På øya Sal har TCF nå lansert et treårig program for å hjelpe til med å gi ferske råvarer til lokalbefolkningen, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonssjef i TUI.

Programmet fokuserer på å hjelpe jordbrukssamfunn med å gå over til mer bærekraftige og regenererende måter å foredle naturen på. Prosesser og rutiner som opprettholder og styrker biologisk mangfold, og avler lokale og kulturelt viktige delikatesser. Dette er avgjørende for å beholde det naturlige landskapet og for å redusere CO2-utslipp fra industrilandbruk. Programmet bidrar også til å skape bedre inntektsmuligheter for bønder og lokale produsenter ved å knytte dem til hoteller og feriesteder, og skape kortere forsyningskjeder for deres produkter.

Dyrking uten jord

TUI Care Foundation jobber i samarbeid med Milot Hydroponics, et selskap som bruker hydroponiske teknikker for å dyrke avlinger uten å bruke jord. Prosjektet fokuserer på dyrking av økologiske gulrøtter, rødbeter og salat samt avokado, mango, lime og bananer. Det vil bidra til å bygge og styrke kapasiteten til leverandørene, gi økte lønninger og opplæring i nye jordbruksmetoder.  

 - Å kunne kjøpe «hjemmedyrket» frukt og grønnsaker vil utgjøre en stor forskjell for lokalsamfunnet i Sal, og det er godt å vite at Field to Fork-programmet vil bidra til å få dette til, sier Aspengren.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Field to Farm - Kapp Verde
Field to Farm - Kapp Verde
Last ned bilde
Field to Farm - TUI Care Foundation
Field to Farm - TUI Care Foundation
Last ned bilde
Field to Farm - TUI Care Foundation
Field to Farm - TUI Care Foundation
Last ned bilde

Om TUI Norge

TUI Norge
Lille Grensen 7
0159 Oslo Oslo

08100http://www.tui.no

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 20 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom