Trygg Trafikk

4 personer omkom i trafikken i februar

Del

Det var 4 menn som mistet livet i trafikken i februar.

To måneder ut i det nye året har syv personer omkommet i trafikken. Det er langt færre sammenlignet med samme tidspunkt i fjor, da ti personer omkom i årets første to måneder.  

Hvert eneste dødsfall i trafikken er en fryktelig hendelse for de etterlatte. Vi håper derfor at tallene på omkomne fortsetter å synke i 2022. Det er fortsatt altfor mange som mister livet og får varige skader i trafikken. Vi må fortsette den samordna innsatsen for å nå vår felles visjon om at ingen skal omkomme eller bli hardt skadd i trafikken, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk. 

Februars fire dødsulykker skjedde i henholdsvis Nordland, Rogaland og i Vestfold og Telemark. To av ulykkene var frontkollisjoner og de to siste ulykkene var utforkjøringer. 

Sikre bagasjen og passasjerer 

Det er fortsatt vinterferie i deler av landet og det er flere typiske utfartshelger i tiden framover. Trygg Trafikk minner om å sikre både last og personer godt i bilen.  

– Det er lurt å bruke ekstra tid på pakking når man har mye bagasje som skal i bilen. Sørg for at store, tunge ting ligger lavt og tett inntil seteryggen, slik at tyngdepunktet blir lavt, og bruk gjerne stropper til å feste den tyngste bagasjen. I stasjonsvogn og SUV bør du absolutt bruke nett eller gitter mellom varerommet og baksetet.Pakk også slik at sjåføren får god sikt, sier Johansen. 

I tillegg til å sikre bagasjen er det viktig å sikre barn og voksne riktig i bilen, forteller Johansen.  

– Benytt korrekt sikringsutstyr ut fra barnets vekt, høyde og alder, slik at barnet får den beskyttelsen det trenger hvis en ulykke skulle skje. Sørg også for å montere og bruke det riktig, følg bruksanvisningen. 

Johansen minner også om hvordan sikkerhetsbeltet skal brukes:  

– Sikkerhetsbeltet skal ligge på hoftene og godt inn på skuldra. Etter at bilbeltet er klikket på plass, husk å etterstramme.Ta av tykke vinterjakker. Beltet skal ligge så nært kroppen som mulig. Sjekk også at beltet ligger riktig i løpet av turen, avslutter Johansen.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom