Trygg Trafikk

4 personer mistet livet i trafikken i september

Del

Til sammen har 71 personer mistet livet i trafikken dette året. Det er fire personer færre enn i samme periode i fjor.

I september omkom det to syklister og to bilførere. Alle tre var eneulykker hvor det ikke var andre involverte. Vi har også fått vår første dødsulykke på el-sparkesykkel denne måneden. 

Vi ser nå en liten nedgang i antall som har mistet livet i år. September har som regel vært preget av et høyt antall omkomne, så i år har vi det laveste antallet omkomne vi har sett i en september-måned på mange årDet er en positiv utvikling. Likevel er vi lei oss for at det også nå er fire familier som har mistet noen de er glade i, sier Jan Johansen direktør i Trygg Trafikk.

Færre kvinner omkommer i trafikken

I år er det 11 kvinner og 6menn som har mistet livet i trafikken. I snitt har det omkommet 27 kvinner i året per september mellom 2010 og 2019.

Det er kvinnene som bidrar til at vi har en nedgang i antall drepte i år sammenlignet med de siste årene. Vi ser derimot en økning i antall omkomne menn sett opp mot fjoråret. Menn har høyere risiko for å bli drept i trafikken enn kvinner. Grunnen til dette er trolig at menn kjører mer på landevei og motorvei enn kvinner og dermed også oftere i høyere hastigheter. Ulykker i høy fart blir som regel mer alvorlige, sier Johansen.

Husk dekkene

I mange deler av landet har høsten gjort sin ankomst for lengst og nå står vinteren for tur. Trygg Trafikk oppfordrer alle til å skifte dekkene før det er for sent.

Kvaliteten på dekkene dine avgjør om hvor godt grep du har på veien. Det er litt ulikt fra sted til sted når det lønner seg å skifte til vinterdekk, men sørg i hvert fall for at du gjør det i god tid før det blir glatt. Samtidig så er det lurt å sjekke mønsterdybdenalder og kvalitet på dekkene. For gamle eller slitte dekk kan føre til farlige situasjoner på veien, advarer Johansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom