Amedia

4. januar: Oppdatering om dataangrepet mot Amedia 

Del

Amedia fortsetter det omfattende kartleggingsarbeidet av omfang og konsekvenser, og arbeider parallelt med trygg gjenåpning av sentrale systemer etter dataangrepet som rammet 28. desember.

Amedia er i dialog med ulike myndighetsorganer, herunder politi, nasjonale sikkerhetsmyndigheter og Datatilsynet. 

–  Av hensyn til pågående undersøkelser, politiets etterforskning og risikoen for at hackerne kan dra nytte av informasjon som spres fra Amedia, kan vi ikke på nåværende tidspunkt informere mer detaljert om årsaken til angrepet. Vi vil komme tilbake med kvalitetssikret informasjon så snart fakta er klarlagt, og det er forsvarlig å kommunisere disse, sier Pål Nedregotten, konserndirektør for teknologi og data.  

Amedia jobber intensivt med å kartlegge hva som kan ha skjedd med persondata til ansatte og abonnenter, som er omfattet av dataangrepet. 

– Amedia har på nåværende tidspunkt ingen informasjon om at persondata er publisert eller misbrukt på noe vis. Imidlertid har alle våre ansatte, og våre abonnenter mottatt oppdatert informasjon fra Amedia om dataangrepet som berører dem, i tråd med opplysningsplikten i personvernloven. Vi jobber kontinuerlig med å håndtere situasjonen og beklager de ulempene dette medfører for våre ansatte og kunder, sier Nedregotten.  

Om persondata er på avveie, er publisert eller er utnyttet på annet vis kan ikke Amedia se i sine systemer på nåværende tidspunkt. Amedia benytter ekstern bistand for raskt og systematisk kunne avdekke om hackerne legger ut eller utnytter data. 

Bilder

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg pressemeldinger fra Amedia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom