Frende Forsikring

4 av 5 er bekymret for privatøkonomien

Del

Prisene stiger, renta går opp. Sjekk hva nordmenn frykter mest, og minst i 2022.

Mange nordmenn har økonomiske bekymringer i 2022.
Mange nordmenn har økonomiske bekymringer i 2022.

- 82 prosent bekymrer seg for privatøkonomien sin i år. Det er svært høyt, og mange er tydelig urolig for hva året bringer, sier Heidi Tofterå Slettemoen som er kommunikasjonssjef i Frende Forsikring. 

Her er lista  

  1. Renteoppgang – 16 prosent  
  2. Mat- og råvarepriser – 23 prosent  
  3. Strømpriser – 16 prosent  
  4. Helsa mi – 12 prosent  
  5. Drivstoffpriser – 11 prosent  
  6. Jobben min – 5 prosent
    (Tallene kommer fra Frendeundersøkelsen, utført av Norstat) 

18 prosent sier at de ikke er bekymret for noe av dette. 

Mange piler peker feil vei 
En pandemi på hell ble etterfulgt av krig i Europa. Jevnt høye strømpriser fikk selskap av en renteoppgang som ikke tar slutt med det første. 

- Så kommer økte drivstoff- og matpriser på toppen. Fellesnevneren er at dette er varer vi ikke klarer oss uten, sier Tofterå Slettemoen. 

Dette bekymrer oss mest 
- 1 av 4 er mest bekymret for mat- og råvarepriser. På andreplass er det likt mellom renta og strømprisene, sier hun. 

Få er bekymret for jobben sin. Kun fem prosent trekker fram dette som sin hovedbekymring. 

- Det tyder på at arbeidsmarkedet friskner til og at mange som ble permittert eller sagt opp i løpet av pandemien er tilbake i arbeid, sier Slettemoen i Frende. 

Antall unge uføre er likevel høyt. 

- De tok et tungt løft under pandemien. En vanskelig livssituasjon, som pandemien har medført for mange, fører også med seg andre utfordringer. Frende ser med uro på utviklingen, sier konserndirektør for salg og marked i Frende, Erik Bjordal.

Antallet skader meldt på uføreforsikring og barne- og ungdomsforsikring det siste året er det høyeste forsikringsselskapet har opplevd. 

Helseangst 
I Frendeundersøkelsen svarer 12 prosent at de er mest bekymret for sin egen helse. 

- Jeg tror pandemien har gjort flere bekymret for dette. Det er flere som uroer seg over egen helse enn drivstoffpriser, viser undersøkelsen. Det overrasker meg når jeg ser hvor stort engasjement sistnevnte skaper, sier Heidi Tofterå Slettemoen. 

Her gikk pandemipengene 
Frendeundersøkelsen viser også at 1 av 3 sier de har brukt mer penger enn planlagt på bolig, hytte, bil, kjæledyr, bobil, reiser, båt eller motorsykkel siden pandemien startet. 

- Mange har pusset opp, kjøpt ny bolig eller gjort investeringer som har gitt større lån de siste årene. Når renta nå forventes å øke jevnt over flere år framover er det ikke rart mange blir bekymret, sier Slettemoen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mange nordmenn har økonomiske bekymringer i 2022.
Mange nordmenn har økonomiske bekymringer i 2022.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2020). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.