Nortura

Lanserer alternativ til juleribba

Del
Nordmenn elsker juleribbe. I år blir den tradisjonelle ribba utfordret fra et kjøttstykke som kommer fra et helt annet sted på grisen. Gilde har utviklet et produkt som ser ut som en ribbe, smaker som en ribbe, men som likevel ikke er en ribbe.
-	Skinkeribba kommer fra låret til grisen, og ikke fra siden, eller den såkalte ribben.
- Skinkeribba kommer fra låret til grisen, og ikke fra siden, eller den såkalte ribben.

Ribba topper alle julemiddagskåringer år etter år, med pinnekjøttet på en god plass nummer to. Fra før har nordmenn kunnet velge mellom familieribbe, tynnribbe og krydret ribbe. Tall fra Kjøttvaremarkedet (Flesland Markedsinformasjoner AS) viser en økning i total omsetning av ribbe på 20 prosent på ti år - fra 6700 tonn i 2003 til 8100 tonn i 2012.

Gilde har i år utviklet et tillegg til den til den tradisjonelle ribba. Det er inngått et samarbeid med Kiwi om salg av produktet og 100 tonn med skinkeribbe fra Gilde skal i løpet av november og desember selges i Kiwi-butikker over hele landet.

- Skinkeribba kommer fra låret til grisen, og ikke fra siden, eller den såkalte ribben. Den har samme stekemetode og bruksområde som ribba. Den ser ut som en ribbe og smaker som en ribbe, men er ikke en ribbe, sier Anita Mikalsen, kategoridirektør i Nortura.

Skinkeribba er benfri. I tillegg er det mye mer kjøtt på den enn på ordinær ribbe. Fordi skinkeribba er benfri, krever den også mindre steketid.

 

Årlig økning i ribbesalget

- Vi ser at flere av våre kunder etterspør julemat og alternativer til julemat tidligere, og de ønsker også et større utvalg. Vi gleder oss derfor til å tilby våre kunder et nytt og magrere alternativ som er raskere å tilberede enn den tradisjonelle ribben, sier kommunikasjonsrådgiver Kristine Aakvaag Arvin i KIWI, som kan fortelle at kjeden har hatt en årlig økning i ribbesalget på 15 prosent de siste tre årene.

 

Mager og saftig julemat

 - Skinkeribba er også velegnet for de som er opptatt av å spise magert. I motsetning til ribbe, hvor fett og kjøtt er lagvis delt, ligger alt fettet på skinkeribba på toppen, like under svoren. Fettet er derfor enkelt å fjerne dersom man skulle ønske det, og det går ikke ut over smak og saftighet i kjøttet. Vi gleder oss til å se om skinkeribba faller i smak, sier Mikalsen.

 

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Elin Ytterdahl Tohje, informasjonssjef Nortura, Telefon:  971 91 058

Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi. Telefon: 988 44 830

Nortura
Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi produserer mat i over 30 kommuner, og henter kjøtt- og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av såkalt EMV-produkter til dagligvarehandelen. Med 5.500 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2012 for 19,2 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 339 mnok.

Kontakter

Bilder

-	Skinkeribba kommer fra låret til grisen, og ikke fra siden, eller den såkalte ribben.
- Skinkeribba kommer fra låret til grisen, og ikke fra siden, eller den såkalte ribben.
Last ned bilde

Om Nortura

Nortura
Nortura
Schweigaards gate 15
0191 Oslo

955 18 000http://www.nortura.no

Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.

Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg pressemeldinger fra Nortura

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye