Lanserer alternativ til juleribba

Ribba topper alle julemiddagskåringer år etter år, med pinnekjøttet på en god plass nummer to. Fra før har nordmenn kunnet velge mellom familieribbe, tynnribbe og krydret ribbe. Tall fra Kjøttvaremarkedet (Flesland Markedsinformasjoner AS) viser en økning i total omsetning av ribbe på 20 prosent på ti år - fra 6700 tonn i 2003 til 8100 tonn i 2012.
Gilde har i år utviklet et tillegg til den til den tradisjonelle ribba. Det er inngått et samarbeid med Kiwi om salg av produktet og 100 tonn med skinkeribbe fra Gilde skal i løpet av november og desember selges i Kiwi-butikker over hele landet.
- Skinkeribba kommer fra låret til grisen, og ikke fra siden, eller den såkalte ribben. Den har samme stekemetode og bruksområde som ribba. Den ser ut som en ribbe og smaker som en ribbe, men er ikke en ribbe, sier Anita Mikalsen, kategoridirektør i Nortura.
Skinkeribba er benfri. I tillegg er det mye mer kjøtt på den enn på ordinær ribbe. Fordi skinkeribba er benfri, krever den også mindre steketid.
Årlig økning i ribbesalget
- Vi ser at flere av våre kunder etterspør julemat og alternativer til julemat tidligere, og de ønsker også et større utvalg. Vi gleder oss derfor til å tilby våre kunder et nytt og magrere alternativ som er raskere å tilberede enn den tradisjonelle ribben, sier kommunikasjonsrådgiver Kristine Aakvaag Arvin i KIWI, som kan fortelle at kjeden har hatt en årlig økning i ribbesalget på 15 prosent de siste tre årene.
Mager og saftig julemat
- Skinkeribba er også velegnet for de som er opptatt av å spise magert. I motsetning til ribbe, hvor fett og kjøtt er lagvis delt, ligger alt fettet på skinkeribba på toppen, like under svoren. Fettet er derfor enkelt å fjerne dersom man skulle ønske det, og det går ikke ut over smak og saftighet i kjøttet. Vi gleder oss til å se om skinkeribba faller i smak, sier Mikalsen.
For mer informasjon, vennligst kontakt:
Elin Ytterdahl Tohje, informasjonssjef Nortura, Telefon: 971 91 058
Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi. Telefon: 988 44 830
Nortura
Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi produserer mat i over 30 kommuner, og henter kjøtt- og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av såkalt EMV-produkter til dagligvarehandelen. Med 5.500 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2012 for 19,2 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 339 mnok.
Kontakter
Elin Ytterdahl TohjeInformasjonssjef
Tel:971 91 058elin.tohje@nortura.noBilder

Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
Nortura trapper opp satsingen på plussprodukter15.10.2024 12:36:09 CEST | Pressemelding
Nortura ser store verdier i hele dyret, og trapper nå opp satsingen på plussprodukter med en ny avdeling i konsernet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom