Den Norske Turistforening

300 barnehager med på nytt turtilbud

Del

30. august skal rundt 10 000 barn ut på tur med sin barnehage.

DNT Telemark var tidlig ute med TurboTråkk FOTO: Hanne Findal
DNT Telemark var tidlig ute med TurboTråkk FOTO: Hanne Findal

TurboTråkk er et nytt, landsdekkende tilbud gjennom Den Norske Turistforening (DNT) der foreningen legger til rette for en artig turdag for barnehager.  

Initiativet startet som et tilbud i Telemark for noen år siden, men i år har TurboTråkk for første gang blitt tilbudt til barnehageri flere fylker. Tirsdag 30. august skal dermed rundt 10 000 barn på tur med sin barnehage. 330 barnehager i ulike deler av landet har meldt seg på. 

– Vi er så glade for den positive mottakelsen første gang vi gjør dette nasjonalt. Barnehagen er en viktig arena for utforsking av naturen, og derfor er det så bra at barnehagelærere landet rundt har lyst til å være med, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. 

Alle barnehagene som meldte seg på innen fristen, får tilsendt en utstyrspakke bestående av natursti, Turbo-bamse, banner, diplom, turbingo og aktivitetshefte.  

– Gjennom TurboTråkk i barnehagen får vi muligheten til å inspirere barn til friluftsliv og naturopplevelser. Det er enkelt, gøy og sosialt, og vi håper mange barn får øynene opp for det å ha det moro ute, sier Klarp Solvang.  

TurboTråkk har kommet i stand med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. 

Mer informasjon:

Kontakter

DNTs pressetelefon

Åpen også kveld og helg (ikke sms)

Tel:48450526

Bilder

DNT Telemark var tidlig ute med TurboTråkk FOTO: Hanne Findal
DNT Telemark var tidlig ute med TurboTråkk FOTO: Hanne Findal
Last ned bilde

Om Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening
Youngstorget 1
0181 Oslo

Den Norske Turistforening er et forbund av 57 selvstendige medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. Det er DNTs medlemsforeninger som driver hytter, merker stier og arrangerer turer.  DNT sentralt (administrasjon og landsstyre) skal legge til rette for at medlemsforeningene får utført sine oppgaver.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Turistforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom