Norges idrettsforbund

30 millioner til utviklingsprosjekter og Summit 2024

Del

Fredag mottok Olympiatoppen en gave fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektene «Mangfold i toppen», blant annet gjennom SUMMIT 2024, og «Det krevende steget». Sparebankstiftelsen DNB ga fredag 25. november en gave til Olympiatoppen på 30 millioner, fordelt over fire år. Gaven tildeles de to prosjektene «Mangfold i toppen» og «Det krevende steget».

Gavesjef i Sparebankstiftelsen DNB Sissel Karlsen, skater Elias Nilsen og toppidrettsssjef Tore Øvrebø. Foto: Geir Owe Fredheim
Gavesjef i Sparebankstiftelsen DNB Sissel Karlsen, skater Elias Nilsen og toppidrettsssjef Tore Øvrebø. Foto: Geir Owe Fredheim

– Vi har jobbet med Olympiatoppen siden 2016, og vi ser at det er mange særforbund som har lite midler. Det er de vi ønsker å støtte, for vi vet at det gjør en stor forskjell for å kunne prestere på det nivået de ønsker, sier Sissel Karlsen, gavesjef Natur og Friluftsliv og Idrett og Lek i Sparebankstiftelsen DNB.

Gavesjefen håper nå at deres gave er til inspirasjon, og oppfordrer andre stiftelser og næringslivet til å bli med på samarbeidsprosjektet.
– Jeg håper at vår tildeling kan utløse mer midler andre steder. Idretten er en samlende nasjonal kulturarv selv for dem som ikke er spesielt interessert i sport. Det er et samtaleemne både i gode og dårlige tider, sier Karlsen.

– Jeg tenker at næringslivet må kjenne sin besøkelsestid og bli med på SUMMIT. Idretten trenger dem om vi skal ha flere idretter synlig i media og flere idretter på toppnivå. Da trenger vi bidrag fra stiftelser som oss og fra næringslivet og alle som har mulighet til å bidra.

Tore Øvrebø roser samarbeidet med Sparebankstiftelsen DNB, og er takknemlig for at stiftelsen ser verdien i toppidretten.

– Sparebankstiftelsen DNB er en god partner for utviklingsprosjekter, og vi har et godt samarbeid. Vi får mye ut av de midlene på vegne av utøverne, og dette er en inspirasjon til det arbeidet vi har stått i lenge nå, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.
Også idrettspresident Berit Kjøll er fornøyd med gaven fra Sparebankstiftelsen DNB.
–Det er et fantastisk stykke arbeid Olympiatoppen har gjort for å sette fokus på toppidrettsutøvernes økonomiske rammebetingelser. At vi nå får 30 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB over fire år, hvor 20 millioner går til SUMMIT 2024, er svært gledelig, sier idrettspresident Berit Kjøll.

– Toppidretten i Norge er utrolig viktig for det norske folk og toppidrettsutøverne våre er viktige rollemodeller for hele breddeidretten. Derfor er det svært gledelig med den rause overrekkelsen vi nå har fått fra Sparebankstiftelsen DNB. Disse pengene kom på et meget gunstig tidspunkt.

Skateboarder Elias Nilsen er én dem som får glede av de tildelte midlene. Han forteller at en bedret økonomi vil gjøre satsingen mot Paris 2024 litt enklere.
– Det betyr veldig mye at det kommer inn penger, det lar oss utøvere få fokusere enda mer på idretten, og det hjelper oss med trening og kvalifiseringer til OL, sier Nilsen.

«Mangfold i toppen»
Prosjektet «Mangfold i toppen» skal styrke mangfoldet og bredden av idretter i norsk toppidrett, gjennom å styrke idretter med små ressurser. Midlene er direkte støtte til SUMMIT2024, et samarbeid mellom Olympiatoppen og 10 idretter med fremragende prestasjonskultur og utøvere, men som mangler penger til å ta ut sitt potensial

«Det krevende steget»
Prosjekter «Det krevende steget» mottar en gave på ti millioner, fordelt på fire år, fra Sparebankstiftelsen DNB. Målgruppen er utøvere i aldersgruppen 19 til 25 år, og Olympiatoppen vil støtte disse utøverne og trenerne deres i deres daglige treningsmiljøer, gjennom Olympiatoppens syv regionale avdelinger. Støtten vil primært være gjennom kompetanse og utvikling.

Bilder

Gavesjef i Sparebankstiftelsen DNB Sissel Karlsen, skater Elias Nilsen og toppidrettsssjef Tore Øvrebø. Foto: Geir Owe Fredheim
Gavesjef i Sparebankstiftelsen DNB Sissel Karlsen, skater Elias Nilsen og toppidrettsssjef Tore Øvrebø. Foto: Geir Owe Fredheim
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom