Kasakhstans Ambassade i Norge

30-årsjubileet for diplomatiske forbindelser mellom Kasakhstan og Norge

Del

Dagens dato er betydelig i det kasakhisk-norske samarbeidet – for nøyaktig tretti år siden ble det opprettet diplomatiske forbindelser mellom de to landene.

Kongeriket Norge er en av Kasakhstans viktige partnere i Europa. I denne korte perioden har de to landene utviklet en konstruktiv politisk dialog. Videre har det vært en betydelig utvidelse av gjensidig fordelaktig handel og økonomisk samarbeid.

De to landene har lignende holdninger vedrørende flere internasjonale saker og samarbeider tett innenfor FN, OSSE og andre internasjonale organisasjoner. De to landene satser på å fremme sikkerhet i verden. For eksempel, Norge var blant statene som gikk inn for opprettelsen av Den internasjonale banken for lavanriket uran i Kasakhstan i regi av IAEA, og var en av giverne til dette initiativet.

Kasakhstan og Norge jobber aktivt for å videreutvide det økonomiske samarbeidet. På kort sikt er det planlagt å øke handelsomsetningen som utgjorde 85 millioner amerikanske dollar ved utgangen av 2021. For tiden er det 17 foretak med norsk kapital i Kasakhstan. Norges samlede investeringer i Kasakhstans økonomi utgjør 164 millioner dollar.

De to landene legger stor vekt på utviklingen av kulturelle og humanitære bånd. I 2002 gjennomførte UNESCO og Riksantikvaren et prosjekt om forvaltning, bevaring og synliggjøring av helleristningene i Tamgaly. Som resultat av dette arbeidet ble helleristningene oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2004.

Som en del av arbeidet med popularisering av Kasakhstans kultur i Norge ble den første norske oversettelsen av Abai Kunanbaevs dikt og visdomsord utgitt. 

Kasakstans og Norges regjeringer leter etter nye muligheter for gjensidig fordelaktig partnerskap og ytterligere utdypning av samarbeidet som har et betydelig utviklingspotensial.

Bilder

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
St. Olavs gate 21 B
0165 Oslo

+4722420640http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom