Trygg Trafikk

3 omkom i trafikken i februar

Del

Det er en nedgang fra februar i fjor da åtte personer mistet livet. Alle de tre omkomne var menn. – Menn fortsetter å markere seg negativt på ulykkestatstikken, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk Bård Morten Johansen.

Tilsammen har 10 personer omkommet i trafikken så langt i 2019. Også det er en nedgang fra samme tid i fjor da 14 personer mistet livet i trafikken.

– Vi ser en liten nedgang i antall omkomne for 2019 så langt, og for februar spesielt. Så per i dag kan vi si at ulykkesutviklingen går i riktig retning. Men det går fortsatt for sakte, og vi er dessverre langt unna nullvisjonen om ingen hardt skadde og drepte i trafikken, sier Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Menn fortsetter å toppe ulykkesstatistikken

Alle de tre som omkom i februar var menn, og to av dem var ungdom. To var bilfører og en var bilpassasjer.

Så langt i år har åtte menn og to kvinner omkommet på veiene. Det betyr at tendensen med at menn dominerer ulykkesstatistikken fortsetter.

– Nok en gang ser vi at menn skiller seg ut negativt i ulykkesstatistikken. Selv om menn kjører mer enn kvinner forklarer ikke det alene de store kjønnsforskjellene i statistikken. Det er bekymringsfullt at det er langt flere menn enn kvinner som mister livet i trafikken, og her har vi en stor og viktig jobb foran oss, fortsetter Johansen.

– Vinteren er ikke over!

Selv om det er vår i luften mange steder i landet og det går mot lysere tider, advarer Trygg Trafikk norske trafikanter mot å tro at vinteren er over.

– Det er all grunn til å fortsette å være forsiktig. Mange steder er det nå minusgrader på natten og plussgrader om dagen. Det kan gi svært vanskelige og uforutsigbare føreforhold. Husk at det fortsatt er vinter i Norge. Avpass farten til føret, vær ekstra oppmerksom og behold vinterdekkene på, avslutter Johansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg saker fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom