NorgesGruppen

3 000 flere ansettelser

Del

Den sterke veksten i dagligvaremarkedet etter koronautbruddet har ført til at NorgesGruppens kjeder KIWI, MENY, SPAR og Joker har rekruttert nesten 3 000 flere ansatte.

Etter at grensene mot Sverige stengte, har dagligvaremarkedet opplevd en sterk vekst. En stor del av NorgesGruppens omsetningsvekst i 2020 kommer av lånt omsetning fra grensehandel. Noe av veksten skyldes også at mange forbrukere, fortrinnsvis i byene, har erstattet kjøp av mat ute i serveringsmarkedet med måltider i hjemmet.

Ansettelser også andre steder enn ved grensen
Det er ikke bare butikkene nærmest grensen som har opplevd kundevekst etter koronautbruddet.

Hos KIWI på Ullerudsletta i Drøbak har flere ansatte fått høyere stillingsprosent, i tillegg til at de har rekruttert en rekke nye medarbeidere. Butikken i Drøbak har hatt en vekst på ca. 30 prosent etter koronautbruddet.

- Vi opplever vekst i alle kategorier, også de som ikke er typiske grensehandelsvarer, forteller butikksjef Øyvind Sæle Larsen. Han trekker frem bl.a. meieri, frukt og grønt og alle ferskvarer. Veksten har gitt oss mulighet til å rekruttere langt flere medarbeidere enn normalt, og vi har nå mange midlertidige stillinger som vi vil vurdere etter jul avhengig av utviklingen i markedet fremover, sier Larsen.

KIWI har totalt sett rekruttert ca. 1 800 flere ansatte sammenlignet med året før. For SPAR-butikkene i distriktene har ikke utviklingen vært like sterk på grunn av reiserestriksjoner, men for enkelte av butikkene i byene merker også de konsekvensene etter koronautbruddet.

SPAR Kjelsås i Oslo har rekruttert flere ansatte de siste månedene. De merker økning i kundenes etterspørsel etter netthandel, i tillegg til at kundene som er innom butikken handler mer enn normalt. Bemanningen i butikken har økt med 20-25 prosent etter koronautbruddet, og butikken har hatt en vekst i omsetningen på ca. 26 prosent.

Supermarkedene MENY har ansatt totalt 3 000 mennesker hittil i år, noe som er 500 flere enn antall nyansatte året før. Kjeden anser endringen som en klar konsekvens av økt omsetning og stengte grenser.

Enklere å få tak i kvalifisert arbeidskraft
Etter koronautbruddet opplever MENY at de får langt flere høyt kvalifiserte søkere til sine matfaglige stillinger enn tidligere. I en årrekke har det vært krevende å få tak i nok kvalifisert arbeidskraft. MENY får i dag mange direkte henvendelser fra personer innen kokk- og restaurantbransjen. De 10 utlysningene hos MENY som har fått flest søkere gjennom tidene, er alle nå etter koronautbruddet. På topp ligger flere deltidsstillinger utlyst hos MENY Lillo gård i Oslo med 781 søkere og netthandelsstillinger hos MENY Bryn med 690 søkere.

MENY har økt kapasiteten for å kunne tilby netthandel til flere kunder enn før, og leverer nå til ca. 65 prosent av Norges befolkning. Vekst for MENY netthandel etter koronautbruddet er på nesten 120 prosent etter antall ordre og vekst hittil i år er på 90 prosent.

Kontakter

Bilder

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Karenslyst Allé 12-14
0213 OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no

Våre kjedekonsepter står på hver dag for å gjøre morgendagens handel billigere og bedre, inspirere til gode matopplevelser, og bidra til grønne og sunne valgmuligheter.

NorgesGruppen gir forbrukerne valgfrihet gjennom supermarkeder, distriktsbutikker og lavprisbutikker. I tillegg tilbyr MENY, SPAR og Joker netthandel. NorgesGruppen gir konkurransedyktige betingelser og sterke kjedekonsepter til kjøpmenn. Effektiv varelevering og et godt vareutvalg fra ASKO sikrer kjøpmenn over hele landet et godt driftsgrunnlag. NorgesGruppen sysselsetter over 27 000 medarbeidere i egeneid virksomhet og mer enn 40 000 totalt når ansatte i kjøpmannseide butikker inkluderes. Nøkkelverdiene til NorgesGruppen er ansvarlig, samarbeidsorientert og kundeorientert. Selskapet opererer i Skandinavia med hovedfokus i Norge.

Varene folk vil ha
NorgesGruppen fyller 20 år i 2020, men bygger på 150 års erfaring som grossist og detaljist. I dag er kjernevirksomheten engros- og detaljvirksomhet innenfor daglige forbruksvarer. Alle ledd i verdikjeden – fra innkjøp og produksjon, via distribusjon, til handlekurv – jobber mot ett og samme mål: å imøtekomme kundenes behov.

Leverer effektivt til alle deler av landet
NorgesGruppen har 1200 samarbeidspartnere som spenner fra store merkevareleverandører til små produsenter av lokalmat. Mangfoldet av leverandører gjør at vi kan tilby noe for enhver smak. Egne merkevarer fra selskapene UNIL, Joh Kaffe, Matbørsen og Bakehuset gjør vareutvalget i våre butikker unikt.

Til butikker for alle, der folk bor
NorgesGruppen har butikker for alle behov, enten det er lave priser, kvalitetsprodukter, raske løsninger eller inspirasjon til store matopplevelser. Vi har lavpriskjeden KIWI, supermarkedkjedene MENY og SPAR, og nærbutikkjeden Joker. Over halvparten av butikkene er eid av selvstendige kjøpmenn, og vi er tilstede
med butikker i 88 prosent av landets kommuner.

Følg saker fra NorgesGruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom