Ticket Feriereiser

21 prosent savner en reisekamerat - 4 grunner til å teste og reise alene

Del
De fleste er enige om at økonomien og globale hendelser påvirker reisene våre i 2023. Men også andre faktorer påvirker reisefrekvensen, viser Tickets SIFO-undersøkelse. Hele 21 prosent oppgir at de ville reist mer i 2023 dersom de hadde noen å reise sammen med, mens kun 6 prosent foretrekker å reise helt alene uten selskap. Ticket lister opp grunner til å tørre å prøve og reise alene, slik at mangledende reisepartner ikke hindrer en i å utforske verden.

-          Noen av oss foretrekker å reise på egenhånd og ser fordelene med å slippe å gå på akkord, og stifter heller nye bekjentskaper underveis på turen om man vil. Denne gruppen er imidlertid liten, kun 6 prosent foretrekker å reise alene. 21 prosent oppgir at de ville reist mer i 2023 hvis det var noen som kunne reise med dem, noe som er synd. Vi tror flere ville satt pris på å reise alene hvis man bare tør å prøve, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Under har vi laget en liste med fordeler med å tørre å reise uten reisefølge, selv om det kan føles skummelt og uvant på forhånd.

  1. Du velger selv når du vil være sosial eller ikke

Å reise med selskap kan være utviklende for relasjonen – eller tærende. Når behovet for alenetid trenger seg på, er det mye lettere å trekke seg tilbake dersom man ikke deler rom med noen. Når det sosiale behovet øker, er folk generelt mer åpne på reise enn hjemme, og man kan knytte nye vennskap.

  1. Du slipper å gå på akkord med reiseplanene dine

Jo færre personer i reisefølget ditt, dess færre ønsker. Du kan være mer spontan og slippe å fire på hvordan akkurat din perfekte ferie skal se ut, avhengig av humøret og lysten den aktuelle dagen. Ta en lang morgenstund, spis en sen middag eller avbryt alle planene for dagen - du bestemmer.

  1. Du blir mer oppmerksom på omgivelsene

Å reise alene frigjør mer tid til refleksjon og til å ta inn i omgivelsene. Du kommer lettere ned i tempo, og lar deg ikke distrahere av andres synspunkter eller ønsker. Du vil også være den som trenger å lære å finne den rette veien til stranden, restaurantene og hotellet, noe som betyr at du tar inn flere detaljer i omgivelsene.

  1. Du vokser som menneske

Hvis du tidligere har vært nervøs og bekymret for å reise alene, men tar steget til å prøve det, vil du vokse som person. Det kan oppstå situasjoner du må løse på egenhånd, og når du merker at det faktisk fungerer, vil selvtilliten din øke.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Fredrik Selmers vei 6
0663 OSLO

90594673http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Rush etter weekendreiser i Pinsen15.5.2023 13:18:20 CEST | Pressemelding

Også i år byr mai på mange røde dager som faller på en hverdag, og med det følger sjansen til å reise på fantastiske weekendreiser. Mange velger å reise bort i forbindelse med pinsen, noe som gir muligheten til å nyte en fire dagers langhelg ved bare å bruke en enkelt feriedag. Bestillingene før pinse har økt med hele 33 prosent sammenlignet med 2019, og Ticket har laget en toppliste over de mest populære reisemålene.

Dette er det viktigste når vi reiser med barn28.4.2023 12:46:39 CEST | Pressemelding

Tickets Kantar SIFO-undersøkelse viser at foreldre som reiser med barn prioriterer barnevennlig hotell, direktefly til reisemålet og et bredt utvalg av barnevennlige aktiviteter. I motsetning til andre typer reisende kommer prisnivået kun på fjerdeplass på listen over det som er viktigst for barnefamilier, som heller prioriterer smidig og bekymringsfri reise. For å gjøre det enklere for familier å ha en fantastisk familiereise sammen har Ticket tatt frem fem tips for å gjøre turen enklere.

Prisen og beliggenheten er viktigst når vi velger hotell24.4.2023 12:10:47 CEST | Pressemelding

Å velge hotell til ferien kan noen ganger være vanskelig – beliggenheten, prisen og frokosten er noe av det vi vurderer når vi leter etter hotell til reisen. I Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse ser vi at rimelige hoteller er viktigst, da mer enn én av to nordmenn ser på dette som en av de viktigste faktorene når de skal velge hotell. Deretter følger beliggenheten nær planlagte reiseaktiviteter og en god frokostbuffé.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom