Kulturminnefondet

200.000 kroner til bevaringsarbeid på Nørdre Neset

Del

Nørdre Neset ved eier Neset Sameige får fredag overrakt tilsagnsbrevet av direktør for Kulturminnefondet, Simen Bjørgen.

Foto fra eier
Foto fra eier

Kulturminnefondet har vedtatt tilsagn om tilskudd på kroner 200.000 til arbeid med våningshuset. Tiltakene som støttes av Kulturminnefondet er blant annet drenering, heving av mur, reparasjon av tømmer, gulv og pipe.

«Det er prisverdig at eier ser verdien av å bevare våningshuset inn i framtida.» sier Simen Bjørgen.

Våningshuset fra 1818 og er et sentralt element på bruket Nørdre Neset, og ligger flott til i ei skråning over Ottaelva. Tunet er godt bevart, med stabbur, aurbu, stall og eldhus i tillegg til våningshuset.

Pressen inviteres:

Fredag 28.02.2020 kl. 10.00 inviteres pressen til overrekkelsen av tilsagnet til Neset sameige på adresse: Skottlivegen 354.

Sperrefrist:

Da eier ikke er opplyst om tilsagnets størrelse ber vi om at sperrefrist, satt til fredag 28.02.2020 overholdes.

Kontakter

Bilder

Foto fra eier
Foto fra eier
Last ned bilde

Om Kulturminnefondet

Kulturminnefondet
Kulturminnefondet
Bergmannsgata 17
7374 Røros

73 10 36 00http://www.kulturminnefondet.no

Kulturminnefondet er et lavterskeltilbud og en rendyrket tilskuddsordning for private eiere av verneverdige kulturminner. Vi skal bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer bevares, så de kan benyttes som grunnlag for framtidig opplevelse, utvikling og verdiskaping.

For å få støtte må eier søke oss. Midlene blir fordelt gjennom vedtak gjort av Kulturminnefondets styre.

Les mer på våre nettsider.

 

Følg saker fra Kulturminnefondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturminnefondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturminnefondet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom