20 år med jazz i Stavanger

Del

Jazzutdanningen ved Fakultet for utøvende kunstfag feirer 20 år. Dette markeres på Maijazz med en energibombe av et prosjekt hvor studenter, lærekrefter og lokale profesjonelle møter stjernesaksofonist og professor II ved Universitetet i Stavanger, Marius Neset.

Marius Neset er med når UiS feirer 20 år med jazzutdanning.
Marius Neset er med når UiS feirer 20 år med jazzutdanning.

Bjergsted Jazzensemble og Marius Neset spiller et bredt utvalg av Marius Nesets musikk fra de siste 10 årene. Som professor på UiS har Marius Neset fått tid til å jobbe med Bjergsted Jazzensemble siden høsten 2021, og sammen har de jobbet frem et repertoar som inneholder store kontraster, og det blir alt fra minimalistiske ballader til utfordrende, rytmiske, lekende groover, samt en energiutblåsning med mange solister.

Nytt for mange av låtene er at de i tillegg til storbandet, er arrangert ut for vokalensemblet på Bjergsted, noe som tilfører musikken en ny dimensjon. Å få jobbe med et ensemble over så lang tid er, med så mange dedikerte musikere, skaper en bandfølelse som har gjort det mulig å sammen opparbeide et stort overskudd og en felles forståelse for musikken.

Selv om musikken er stramt komponert og arrangert, er det rom for mye åpenhet og spontanitet blant musikerne, og konserten kommer garantert til å by på overraskelser både for publikum og musikerne. 

Bjergsted jazzensemble er et prosjektbasert ensemble bestående av studenter og ansatte ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS, i tillegg til innleide profesjonelle musikere. Kunstnerisk leder er for tiden Simen Kiil Halvorsen. Bjergsted jazzensemble har blitt en viktig bidragsyter og institusjon i regionens kulturliv og har på Maijazz bl.a. gjort prosjekter med musikere som; Chris Potter, John Scofield, Valkyrien Allstars, Ralph Towner, Richard Bona, Rolf Lislevand og Chris Potter. 

---

I anledning jazzlinjen ved UiS´ 20-årsjubileum blir det konsert med Bjergsted jazzensemble og Marius Neset under MaiJazz-festivalen. Prosjektet finner sted i Kuppelhallen (Stavanger konserthus) 15. mai kl. 20:00.

Pressen er velkommen, også på øving ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS, på Campus Bjergsted, 14. mai.

Nøkkelord

Kontakter

Simen Kiil Halvorsen, universitetslektor og kunstnerisk/faglig leder for Bjergsted Jazzensemble. Mobil: 455 11 226. E-post: simen.k.halvorsen@uis.no.

Bilder

Marius Neset er med når UiS feirer 20 år med jazzutdanning.
Marius Neset er med når UiS feirer 20 år med jazzutdanning.
Last ned bilde
Marius Neset øver med studentene i Bjergsted.
Marius Neset øver med studentene i Bjergsted.
Last ned bilde

Lenker

Om Universitetet i Stavanger (UiS)

Universitetet i Stavanger (UiS)
Universitetet i Stavanger (UiS)
Postboks 8600
4036 Stavanger

51 83 10 00http://www.uis.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Stavanger (UiS) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom