Foreningen Ridderrennet

2 millioner til Ridderrennet på statsbudsjettet 2021

Del

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti er enig om statsbudsjettet for 2021, og det er med stor glede vi ser at Foreningen Ridderrennet kommer inn på statsbudsjettet med 2 millioner kroner.

Vi har jobbet lenge med å få på plass grunnfinansieringen. Dette er stort for oss i foreningen Ridderrennet som nå kan satse på videre utvikling, sier generalsekretær Anne-Kristin Wadahl. I en tid med uforutsigbarhet og avlyste arrangementer så gir det ro og trygghet til å planlegge veien videre.  Vi har startet reisen med det nye Ridderrennet, og lanserte i høst en helt ny profil og nye nettsider.
-Denne fantastiske nyheten gir oss enda et løft. Pengene betyr utrolig mye for oss, men minst like viktig er anerkjennelse av vårt arbeid sier en glad Anne-Kristin Wadahl.

Ridderrennet har eksistert siden 1964. Det som startet med et skirenn for blinde har utviklet seg til å bli verdens største vintersportsuke for personer med fysisk funksjonsnedsettelse. Vi skaper møteplasser og læringsarenaer, både for deltakere,ledsager, menige og samarbeidspartnere. Vi lærer oss å forstå hverandre bedre, gir hverandre livsglede samt oppleve verdiene av mangfold og likestilling i samfunnet. For det er i møte med andre vi lærer mest om oss selv. Reisen vår har vart lenge, men har allikevel så vidt begynt. Vi har planer om å utvikle våre lærings- og mestringsarenaer de neste 50 årene også, og er utrolig takknemlig for støtten vi nå får over statsbudsjettet og oppmerksomheten det gir.

 - For regionen vår bidrar Ridderrennet til viktig lokal verdiskaping eksempelvis for Beitostølen, Øystre Slidre og Valdres i form av turisme og arbeidsplasser. Ridderrennet drives i hovedsak som en gigantisk dugnad hvor lokalbefolkningen bidrar til å skape et godt arrangement for de som deltar og for regionen vår, sier stortingsrepresant Oppland Morten Ørsal Johansen.

En historisk dag sier styreleder Håkon Gisholt, og legger til at dette gir oss kraft og motivasjon til å utvikle Ridderrennet inn i fremtiden. Vi skal fortsatt jobbe for å stimulere til en aktiv og meningsfull hverdag for personer med funksjonsnedsettelse, og sørge for at enda flere kan ta del i våre aktiviteter gjennom året. 

Glimt fra Ridderuka
Videokanal

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Siv Jensen og Thorild Widvey på Ridderennet i 2015
Siv Jensen og Thorild Widvey på Ridderennet i 2015
Last ned bilde
Erna Solberg på Ridderrennet i 2019
Erna Solberg på Ridderrennet i 2019
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Foreningen Ridderrennet

Foreningen Ridderrennet
Foreningen Ridderrennet
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

21 02 90 37http://www.ridderrennet.no/

Ridderrennet er mye forskjellig for veldig mange ulike mennesker. Vi er konkurranser, aktiviteter og ulike arrangementer, men først og fremst er Ridderrennet en idé.
En ide om verdien av møter mellom mennesker.

Møter som lærer oss å forstå bedre. Møter som skaper livsglede for alle involverte. Møter hvor vi opplever verdiene av mangfold og variasjon i samfunnet.

Ridderrennet er mye mer enn en mestringsarena for deltakerne. Det er en læringsarena for alle som møter oss på ulike måter – som deltakere, som samarbeidspartnere eller som ledsagere på våre arrangementer.

Ridderrennet handler om «oss alle» og er en unik mulighet til å bli både klokere, gladere og rikere.

Vi driver i dag 3 arrangementer gjennom året for personer fra 10 til 100 år. 

Følg pressemeldinger fra Foreningen Ridderrennet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Foreningen Ridderrennet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Foreningen Ridderrennet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom