Innovasjon Norge

Norheim gård vinner landbrukspris!

Del

Gården i Vesterålen mottar årets Bedriftutviklingspris i landbruket for Nordland.

Prisvinnerne Anna og Kristian Green-Hultgren sammen med barna  Ruth(5), Rannveig(6) og Konrad(8), i tillegg til ansatte Nancy Schulzki. Morten Benjaminsen fra Innovasjon Norge er også med på bildet.
Prisvinnerne Anna og Kristian Green-Hultgren sammen med barna Ruth(5), Rannveig(6) og Konrad(8), i tillegg til ansatte Nancy Schulzki. Morten Benjaminsen fra Innovasjon Norge er også med på bildet. Foto: Innovasjon Norge

Det var en glad prisvinner som mottok prisen torsdag 30. oktober: 

– Vi er overrasket og glade for å bli sett og anerkjent for det vi jobber mot. det å jobbe opp et økologisk og sirkulært konsept av en liten gård på 49 mål, og i tillegg skape det mens man har lønnsomhet koster mye arbeid, glede og svette. Det er stor stas for oss å bli sett og verdsatt av regionen rundt, sier Anna og Kristian Green-Hultgren, som er eiere og driver gården. 

Juryen trekker frem bedriftens helhetlige satsing på økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft og fremhever Norheim gård som et forbilde for fremtidens sirkulære landbruk i Nordland.  

Norheim gård drives etter økologiske prinsipper og er sertifisert som Miljøfyrtårn og med Debio Gull for både landbruksproduksjon og videreforedling. Gården utnytter hele verdikjeden: fra frukt, bær og blomster til alkoholfri drikke og vin. De bidrar på denne måten til å utvikle lokale produsenter og leverandører i regionen. Innovasjon Norges regiondirektør i Nordland, Monica Ahyee, er imponert over hva gjengen på Norheim gård har fått til: 

– Norheim gård representerer et moderne og framtidsrettet landbruk der økonomisk bærekraft går hånd i hånd med miljøansvar og sosial verdiskaping. Gjennom sitt arbeid med sirkulære løsninger og samarbeid i verdikjeden viser de hvordan småskala produsenter kan bidra til grønn omstilling og økt robusthet i norsk matproduksjon. Norheim gård er et forbilledlig eksempel på bærekraftig innovasjon i praksis, sier Regiondirektør Monica Ahyee, Innovasjon Norge Nordland 

Gjennom målrettet arbeid med sirkularitet og samarbeid har Norheim gård skapt et lønnsomt og inspirerende eksempel på hvordan bærekraft kan være en forretningsmodell. Bedriften gir 20 prosent av overskuddet til miljø- og kunnskapsprosjekter, og er aktivt med på å bygge et sterkere lokalt landbruk gjennom nettverket LoVe Foods. 

Juryen trekker også frem at Norheim gård viser at økonomisk lønnsomhet og bærekraft går hånd i hånd. Gården kombinerer innovasjon, ansvar og delingskultur på en måte som styrker både lokalsamfunnet og framtidas landbruk. De er et inspirerende eksempel på at småskala drift kan gi stor effekt, mener juryen. 

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket      

Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner. 

Nøkkelord

Kontakter

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye