Landbruksdirektoratet

Normal sesong for slakt av reinsdyr

Del

Per 18. oktober 2025 er det slaktet 26 879 reinsdyr. Dette ligger noe over gjennomsnittet de siste ti årene, og årets sesong startet tidligere enn vanlig.

Middagstallerken med flatbiff av rein som er smakfult med mye proteiner og lite fett.
Flatbiff av rein er smakfult med mye proteiner og lite fett. Foto: Markedsutvalget for reinkjøtt

Årets slaktesesong startet allerede i begynnelsen av juli, mot normalt i slutten av august. Til sammen er det slaktet 26 879 reinsdyr i hele landet. Dette er 800 færre enn på samme tid i fjor, men over gjennomsnittet på 24 810 dyr de siste ti årene.

Mer kalv og god kvalitet

Åtte av ti slakt er kalver (83 %), en liten økning fra fjoråret. Gjennomsnittlig slaktevekt per uke 42 er 21,5 kilo, mot 22,3 kilo i fjor. Kvaliteten på årets slakt vurderes som svært god, og omtrent halvparten (50,3 %) av de slaktede kalvene kvalifiserer til det ekstra kvalitetstilskuddet på 100 kroner.

Mest finnbiff

Cirka én tredjedel av slaktet går til finnbiff/reinskav, som selges mest til forbrukere gjennom dagligvarebutikker. Biff og filet utgjør omtrent én fjerdedel av slaktet og selges i stor grad til hoteller og restauranter.

Det er fortsatt tidlig i sesongen, og det er derfor ikke mulig å si noe om prisene for årets slakt.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Landbruksdirektoratet gir faglige råd, iverksetter landbrukspolitikken og legger til rette for landbruket og matindustrien.

Følg pressemeldinger fra Landbruksdirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruksdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruksdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye