Panengstuen går av med pensjon
Etter seks år som konsernsjef i Nortura har Anne Marit Panengstuen besluttet å gå av med pensjon. Avgangen er planlagt og forankret med styret.

Styret har startet søket etter ny konsernsjef. Panengstuen fortsetter i Nortura frem til februar neste år, og visekonsernsjef Henrik Frisell blir konstituert når hun går av med pensjon.
Under Panengstuens ledelse har Nortura lagt ny konsernstrategi, startet en omfattende og vellykket restrukturering av industristruktur og produksjon, etablert divisjoner med ansvar for komplette verdikjeder, styrket konkurransekraften og lagt en tydelig plan for videre vekst.
Nortura har i år levert det beste underliggende resultatet per august siden Nortura ble etablert. Konsernet løftet resultatet i andre tertial før avskrivninger og skatt (EBITDA) med 161 millioner, til 462 millioner kroner, og resultat før skatt viser et overskudd på 192 millioner kroner. Inntektene økte med 698 millioner kroner fra fjoråret og endte på 10 715 millioner kroner.
Sterk resultatutvikling for Nortura
Norturas styreleder Johan Narum takker Panengstuen for resultatene.
– Nortura fremstår nå som et nytt og moderne samvirke etter Anne Marits formidable innsats. Styret skulle gjerne sett at hun fortsatte noen år til, men vi respekterer selvsagt ønsket om å avslutte en lang karriere som toppleder i norsk næringsliv. Anne Marit har vært en samlende toppleder og hun har bidratt vesentlig til å løfte Nortura til den sterke posisjonen samvirket har i dag, sier Narum.
Konsernsjef Anne Marit Panengstuen sier Nortura er riktig posisjonert for tiden fremover.
– Tiden for å gå av med pensjon er nå. Planene for fremtiden til konsernet er lagt, økonomien er styrket og organisasjonen er rigget for videre utvikling. Forutsetningene er på plass for at Nortura også fremover skal være en definerende konkurranseaktør i norsk jordbruk og matvareindustri, sier Panengstuen.
Visekonsernsjef Henrik Frisell konstitueres som konsernsjef når Panengstuen går av med pensjon.
– Vårt oppdrag ligger fast. Vi er på god vei, og skal levere på strategien, styrke konkurransekraften og sikre forutsigbarhet og operasjonell disiplin i overgangen, sier Frisell.
Kontakter
Øystein KnophLeder ekstern kommunikasjon
Tel:97739224oystein.knoph@nortura.noOm Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Sterk resultatutvikling for Nortura16.10.2025 08:04:43 CEST | Pressemelding
Nortura øker omsetningen, effektiviserer driften og styrker resultatet i andre tertial.
Gilde lanserer mindre prosesserte alternativer til norske favoritter10.9.2025 12:21:48 CEST | Pressemelding
Som del av en større satsning, lanserer Gilde nå mindre prosesserte grillpølser, skinnfrie kjøttpølser og kokt skinke – fortsatt med den kjente, gode smaken.
Resultatforbedring og økt omsetning for Nortura12.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Nortura øker omsetningen med 646 millioner kroner og styrker resultatet før skatt og avskrivinger (EBITDA) i 1. tertial med 112 millioner sammenlignet med fjoråret.
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom