Møt selskapet som skal drifte sju forskningstillatelser på havbruk i nord
Havbruksstasjonen i Tromsø har fått sju nye forskningstillatelser for havbruk i nord.

Forskning er en avgjørende innsatsfaktor for oppdrettsnæringa i Nord-Norge, og med disse forskningstillatelsene blir det mulig å øke forskningsinnsatsen på blant annet fiskevelferd, lakselus, fôr, teknologi og miljøpåvirkning. Her kan forskninga gjøres under de samme forholdene som den kommersielle produksjonen, og det er en forutsetning for vellykket videre vekst i havbruksnæringen i Nord-Norge.
Det er en omfattende oppgave å drifte sju forskningstillatelser, og Havbruksstasjonen har lagt driftsoppgaven ut på anbud og gjennomført en grundig anskaffelsesprosess. Vi har nå gleden av å offentliggjøre hvem som har fått dette oppdraget. Havbruksstasjonen er eid av UiT og Nofima, og det er derfor UiT og Nofima som inviterer til lansering.
Vi ønsker velkommen til presentasjon av selskapet og signering av avtale:
Tid: Onsdag 15. oktober kl. 15:00
Sted: Fiskerihøgskolen, UiT Norges arktiske universitet, Tromsø
Blant de som deltar, er:
- Selskapet som har fått oppdraget
- Leder for Havbruksstasjonen i Tromsø, Rita Sæther
- Rektor ved UIT, Dag Rune Olsen, og administrerende direktør i Nofima, Bente Torstensen
Vi inviterer også ansatte og studenter til å være med på lanseringa, og det blir servering etter at presentasjonen er ferdig.
Kontaktperson: Asbjørn Bartnes, kommunikasjonsdirektør i Nofima, 976 68 979
Velkommen!
Nøkkelord
Kontakter
Asbjørn BartnesKommunikasjonsdirektørKommunikasjonsavdelingen
Jeg er leder for Nofimas kommunikasjonsavdeling. Vi bidrar til at forskninga i Nofima blir kjent og tatt i bruk. Det gjør vi blant annet gjennom nettsider, sosiale medier, media og deltakelse på relevante arenaer.
Jeg er cand.philol. i språkvitenskap fra UiT med videreutdanning i organisasjon og ledelse og PR-ledelse og strategisk kommunikasjon fra BI. Jeg har erfaring som kommunikasjonsleder fra UiT, Troms politidistrikt og Tromsø kommune.
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Handbooks on crowding salmon have been launched5.11.2025 11:07:33 CET | Press release
Nofima and the Institute of Marine Research have released two handbooks focused on measuring and monitoring the welfare of salmon during crowding—one tailored for tanks and the other for marine net pens.
Håndbøker om trenging av laks er lansert5.11.2025 10:19:14 CET | Pressemelding
Nofima og Havforskningsinstituttet har laget to håndbøker om måling og overvåkning av laksens velferd under trenging. De har laget en for kar og en for merder.
Torsk i garn: Jo kortere tid, jo bedre kvalitet – og dyrevelferd4.11.2025 10:09:40 CET | Pressemelding
«Alle» vet jo at fisk som står lenge i garnet får dårligere kvalitet enn fisk som hales etter kort tid. Men hvor lenge kan den stå før det begynner å gå ut over både dyrevelferd og kvalitet
Fra frykt til tillit: Åpenhet kan gjøre mat prosessert med høyteknologi til det neste store30.10.2025 09:28:15 CET | Pressemelding
Forbrukere ønsker bærekraftig, sunn og praktisk mat. Men vi frykter det vi ikke forstår oss på. Mat prosessert med høyteknologi, for eksempel.
Smaken av gresskar30.10.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Gresskar blir stadig mer populært på norske middagsbord, og utvalget vokser for hvert år. Nå har Nofimas smaksdommere bedømt syv utvalgte matgresskar – slik at det skal bli enklere å velge den beste sorten til suppen, gryten eller paien.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
