Møt selskapet som skal drifte sju forskningstillatelser på havbruk i nord
Havbruksstasjonen i Tromsø har fått sju nye forskningstillatelser for havbruk i nord.

Forskning er en avgjørende innsatsfaktor for oppdrettsnæringa i Nord-Norge, og med disse forskningstillatelsene blir det mulig å øke forskningsinnsatsen på blant annet fiskevelferd, lakselus, fôr, teknologi og miljøpåvirkning. Her kan forskninga gjøres under de samme forholdene som den kommersielle produksjonen, og det er en forutsetning for vellykket videre vekst i havbruksnæringen i Nord-Norge.
Det er en omfattende oppgave å drifte sju forskningstillatelser, og Havbruksstasjonen har lagt driftsoppgaven ut på anbud og gjennomført en grundig anskaffelsesprosess. Vi har nå gleden av å offentliggjøre hvem som har fått dette oppdraget. Havbruksstasjonen er eid av UiT og Nofima, og det er derfor UiT og Nofima som inviterer til lansering.
Vi ønsker velkommen til presentasjon av selskapet og signering av avtale:
Tid: Onsdag 15. oktober kl. 15:00
Sted: Fiskerihøgskolen, UiT Norges arktiske universitet, Tromsø
Blant de som deltar, er:
- Selskapet som har fått oppdraget
- Leder for Havbruksstasjonen i Tromsø, Rita Sæther
- Rektor ved UIT, Dag Rune Olsen, og administrerende direktør i Nofima, Bente Torstensen
Vi inviterer også ansatte og studenter til å være med på lanseringa, og det blir servering etter at presentasjonen er ferdig.
Kontaktperson: Asbjørn Bartnes, kommunikasjonsdirektør i Nofima, 976 68 979
Velkommen!
Nøkkelord
Kontakter
Asbjørn BartnesKommunikasjonsdirektørKommunikasjonsavdelingen
Jeg er leder for Nofimas kommunikasjonsavdeling. Vi bidrar til at forskninga i Nofima blir kjent og tatt i bruk. Det gjør vi blant annet gjennom nettsider, sosiale medier, media og deltakelse på relevante arenaer.
Jeg er cand.philol. i språkvitenskap fra UiT med videreutdanning i organisasjon og ledelse og PR-ledelse og strategisk kommunikasjon fra BI. Jeg har erfaring som kommunikasjonsleder fra UiT, Troms politidistrikt og Tromsø kommune.
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Kristin Hollung blir ny divisjonsdirektør i Nofima10.10.2025 09:41:51 CEST | Pressemelding
Kristin Hollung (59) har takket ja til stillingen som divisjonsdirektør for divisjon Mat i Nofima. Hun kommer fra stillingen som forskningssjef for avdeling Mat og Helse i samme institutt og har vært konstituert divisjonsdirektør siden 1. april 2025.
Frosne bær: Slik bevarer du næringsstoffene10.10.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Har du frosne bær i fryseren og lurer på hva du kan gjøre for å bevare smaken, fargen, fastheten og næringsstoffene best mulig? Nofimas fagfolk har svarene på hva som skjer når du tiner bær og hvordan du bør tilberede dem.
Innmat fra hvitfisk kan gi Norge mer mat, mindre avfall og nye arbeidsplasser3.10.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Norge er blant verdens beste på å utnytte restråstoff fra fiskeindustrien. Men det er fortsatt fullt mulig å gjøre mer - spesielt når det gjelder hvitfisk som torsk og hyse.
Omega-3 and zinc: A powerful duo in salmon feed1.10.2025 10:17:44 CEST | Press release
It has now been documented that the interplay between nutrients in feed is crucial for salmon to achieve optimal growth, robust health, and high fillet quality. Here is how it works.
Omega-3 og sink er en superduo i laksens fôr1.10.2025 07:40:35 CEST | Pressemelding
Nå er det dokumentert at samspill mellom næringsstoff i fôr er viktig for at laksen skal vokse godt, ha god helse og få god filetkvalitet. Her får du vite hvordan.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom