Kristin Hollung blir ny divisjonsdirektør i Nofima
Kristin Hollung (59) har takket ja til stillingen som divisjonsdirektør for divisjon Mat i Nofima. Hun kommer fra stillingen som forskningssjef for avdeling Mat og Helse i samme institutt og har vært konstituert divisjonsdirektør siden 1. april 2025.

– Vi er svært glade for at Kristin har takket ja til stillingen som divisjonsdirektør. Hun har allerede vist sin dyktighet som konstituert leder, og hennes brede erfaring fra forskning, samarbeid med landbasert matindustri, ledelse og styreverv gjør henne til den riktige personen for jobben, sier adm. direktør Bente Torstensen i Nofima.
Kristin Hollung er sivilingeniør i bioteknologi fra Universitetet i Oslo og har doktorgrad i biologi fra samme sted. Etter å ha startet karrieren som postdoktor ved Institutt for Ernæringsforskning ved UiO, kom hun til Nofima i 2002 som seniorforsker. De siste tolv årene har hun ledet avdeling Mat og Helse med ansvar for 28 medarbeidere og prosjekter som spenner fra grunnforskning til praktiske løsninger for matindustrien.
– Jeg er stolt over tilliten jeg har fått, og ser frem til å lede et team som skal bidra til mer bærekraftig, sunn og trygg mat for fremtiden. Vi skal fortsette å levere forskning som er relevant for næringen og samfunnet og bidra til økt verdiskaping for små og store norske matprodusenter, sier Kristin Hollung.
I tillegg til sin forskningsbakgrunn har Hollung omfattende lederutdanning fra BI og erfaring fra en rekke styreverv. Hun er blant annet styreleder for næringsklyngen Fremtidsmat og Matkornpartnerskapet, styremedlem i Porteføljestyret for muliggjørende teknologier i Norges Forskningsråd og ekspert og jurymedlem for Transition og Accelerator programmene i EIC i EU.
Divisjon Mat i Nofima består av fire forskningsavdelinger som arbeider med ulike aspekter av matforskning og matutvikling. Divisjonen har som mål å bidra til at Norge får mer bærekraftig, sunn og trygg norsk mat.
Nofima har fem kontorsteder i Norge. Hollung får kontorsted på Ås.
Nøkkelord
Kontakter
Kristin Hollung
Tel:64 97 01 42kristin.hollung@nofima.noBente E. TorstensenAdministrerende direktør
Tel:+47 913 28 341bente.torstensen@nofima.noNofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Potential for land based red algae25.11.2025 10:39:15 CET | Press release
How could Norway produce more food, utilise high nutrient levels in discharge water and create new businesses?
Potensiale for landbasert rødalge25.11.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Hvordan kan Norge produsere mer mat, rense utslippsvann og skape nye arbeidsplasser?
Norsk sjømatnæring: Nå er ringvirkningene større enn kjernevirksomheten13.11.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Ringvirkningene er nå større enn kjernevirksomheten i sjømatnæringen. Verdiskapingen i sjømatnæringens kjernevirksomhet utgjorde 69 milliarder kroner i 2024, mens ringvirkningene var nesten 70 milliarder.
Ny æra for norsk flatfisk10.11.2025 12:03:26 CET | Pressemelding
Med synkende kvoter på torsk, hyse og sei, er interessen for verdiskaping av andre fiskeslag stigende. Det kan bety en ny æra for rødspette og annen norsk flatfisk.
Handbooks on crowding salmon have been launched5.11.2025 11:07:33 CET | Press release
Nofima and the Institute of Marine Research have released two handbooks focused on measuring and monitoring the welfare of salmon during crowding—one tailored for tanks and the other for marine net pens.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom