Kristin Hollung blir ny divisjonsdirektør i Nofima
Kristin Hollung (59) har takket ja til stillingen som divisjonsdirektør for divisjon Mat i Nofima. Hun kommer fra stillingen som forskningssjef for avdeling Mat og Helse i samme institutt og har vært konstituert divisjonsdirektør siden 1. april 2025.

– Vi er svært glade for at Kristin har takket ja til stillingen som divisjonsdirektør. Hun har allerede vist sin dyktighet som konstituert leder, og hennes brede erfaring fra forskning, samarbeid med landbasert matindustri, ledelse og styreverv gjør henne til den riktige personen for jobben, sier adm. direktør Bente Torstensen i Nofima.
Kristin Hollung er sivilingeniør i bioteknologi fra Universitetet i Oslo og har doktorgrad i biologi fra samme sted. Etter å ha startet karrieren som postdoktor ved Institutt for Ernæringsforskning ved UiO, kom hun til Nofima i 2002 som seniorforsker. De siste tolv årene har hun ledet avdeling Mat og Helse med ansvar for 28 medarbeidere og prosjekter som spenner fra grunnforskning til praktiske løsninger for matindustrien.
– Jeg er stolt over tilliten jeg har fått, og ser frem til å lede et team som skal bidra til mer bærekraftig, sunn og trygg mat for fremtiden. Vi skal fortsette å levere forskning som er relevant for næringen og samfunnet og bidra til økt verdiskaping for små og store norske matprodusenter, sier Kristin Hollung.
I tillegg til sin forskningsbakgrunn har Hollung omfattende lederutdanning fra BI og erfaring fra en rekke styreverv. Hun er blant annet styreleder for næringsklyngen Fremtidsmat og Matkornpartnerskapet, styremedlem i Porteføljestyret for muliggjørende teknologier i Norges Forskningsråd og ekspert og jurymedlem for Transition og Accelerator programmene i EIC i EU.
Divisjon Mat i Nofima består av fire forskningsavdelinger som arbeider med ulike aspekter av matforskning og matutvikling. Divisjonen har som mål å bidra til at Norge får mer bærekraftig, sunn og trygg norsk mat.
Nofima har fem kontorsteder i Norge. Hollung får kontorsted på Ås.
Nøkkelord
Kontakter
Kristin Hollung
Tel:64 97 01 42kristin.hollung@nofima.noBente E. TorstensenAdministrerende direktør
Tel:+47 913 28 341bente.torstensen@nofima.noNofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Frosne bær: Slik bevarer du næringsstoffene10.10.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Har du frosne bær i fryseren og lurer på hva du kan gjøre for å bevare smaken, fargen, fastheten og næringsstoffene best mulig? Nofimas fagfolk har svarene på hva som skjer når du tiner bær og hvordan du bør tilberede dem.
Innmat fra hvitfisk kan gi Norge mer mat, mindre avfall og nye arbeidsplasser3.10.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Norge er blant verdens beste på å utnytte restråstoff fra fiskeindustrien. Men det er fortsatt fullt mulig å gjøre mer - spesielt når det gjelder hvitfisk som torsk og hyse.
Omega-3 and zinc: A powerful duo in salmon feed1.10.2025 10:17:44 CEST | Press release
It has now been documented that the interplay between nutrients in feed is crucial for salmon to achieve optimal growth, robust health, and high fillet quality. Here is how it works.
Omega-3 og sink er en superduo i laksens fôr1.10.2025 07:40:35 CEST | Pressemelding
Nå er det dokumentert at samspill mellom næringsstoff i fôr er viktig for at laksen skal vokse godt, ha god helse og få god filetkvalitet. Her får du vite hvordan.
Norge kan bli selvforsynt med planteprotein1.10.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nye forskningsresultater viser at norske erter og åkerbønner kan dekke mesteparten av landets planteproteinbehov. Proteininnholdet kan øke fra 20-30 prosent til opptil 65 prosent.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom