Lanserer premiumserie med færrest mulig ingredienser

Del

Kristiansand, 3. oktober 2025: Hennig-Olsen Premium erstatter Inspira med en ny serie dessertis med nøye utvalgte ingredienser, færre tilsetningsstoffer og helt uten fargestoffer.

Når Inspira-serien nå tas av markedet etter flere år med skuffende salg, lanserer Skandinavias eldste iskremfabrikk en ny tilnærming: Hennig-Olsen Premium tester om norske forbrukere er klare for iskrem med færrest mulig tilsetningsstoffer.

– Vi har lyttet til forbrukerne som ønsker færre tilsetningsstoffer, men samtidig beholdt det som faktisk trengs for at iskremen skal smake godt når den kommer frem til fryseren hjemme, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør og tredje generasjon iskremmaker.

Fabrikk-til-hylle-kontroll gir færre stopp

På iskremfabrikken i Kristiansand lager de ikke bare iskrem, men også egne sauser, syltetøy av frukt og bær, sjokolade og ulike varianter av krokan.

–Dette korter ned veien fra råvare til ferdig produkt og gir oss kontroll over hvert ledd. I Premium-serien har vi brukt dette til fulle for å redusere tilsetningsstoffene betydelig, forklarer Hennig-Olsen.

Naturlig farge betyr ikke rosa kirsebær

Den nye serien bruker ingen fargestoffer, noe som gir helt andre farger enn forbrukere kanskje forventer. Kirsebær-varianten blir for eksempel ikke rosa.

-- Fargen kan til og med variere fra boks til boks, fordi vi bruker kun naturlige farger fra ingrediensene. Det er naturlige variasjoner i hvor sterk farge bærene har, sier Hennig-Olsen.

For å sikre at naturlige smaker som frukt, nøtter og vanilje kommer tydelig frem i iskald tilstand, bruker selskapet aroma i små mengder.

-- Når alt spises iskaldt, dempes smaken naturlig. Derfor trenger enkelte ingredienser litt hjelp for at smaken skal være like god i hver skje, forklarer Hennig-Olsen.

Kan påvirke fremtidig produksjon

Alle fem varianter har testet bedre enn sammenlignbare Inspira-smaker i selskapets forbrukerpanel, noe som gir grunn til optimisme.

-- Vi er spent på hvordan markedet tar imot Hennig-Olsen Premium. Dersom nordmenn liker denne tilnærmingen, kan den påvirke hvordan vi lager iskrem framover -- kanskje også i resten av porteføljen vår, sier Hennig-Olsen.

De fem variantene som lanseres i uke 43:

  • Ekte Vanilje -- fløteis med norsk fløte og ekte vanilje på kun 8 ingredienser
  • Peanøtt & Karamell -- med egenprodusert karamellsaus og sjokolade
  • Kirsebær -- vaniljeis med hjemmelagd kirsebærsaus uten fargestoffer
  • Sjokolade -- sjokoladeiskrem med egen sjokoladesaus og trøfler, uten fargestoffer
  • Multer -- fløteis med eget multesyltetøy (sesongvariant tilgjengelig til nyåret)

Hennig-Olsen Premium blir tilgjengelig i alle NorgesGruppens butikker og lanseres med stor mediekampanje i høst.

Kontakter

Bilder

Hennig-Olsen Is
Last ned bilde
Premium - Ekte Vanilje
Premium - Ekte Vanilje
Hennig-Olsen Is
Last ned bilde
Premium - Kirsebær
Premium - Kirsebær
Hennig-Olsen Is
Last ned bilde
Premium - Sjokolade
Premium - Sjokolade
Hennig-Olsen Is
Last ned bilde
Premium - Multer
Premium - Multer
Hennig-Olsen Is
Last ned bilde
Premium - Peanøtt & Karamell
Premium - Peanøtt & Karamell
Hennig-Olsen Is
Last ned bilde

Om Hennig-Olsen Is

Familiebedriften Hennig-Olsen Is er Skandinavias eldste iskremfabrikk, etablert på Sørlandet i 1924. Selskapet eies 100% av familien Hennig-Olsen og har gjennom fire generasjoner utviklet seg til en av Norges ledende iskremproducenter med base i Kristiansand.

Følg pressemeldinger fra Hennig-Olsen Is

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hennig-Olsen Is på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hennig-Olsen Is

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye