Stor motivasjon og anerkjennelse!
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.

«Å motta Spesialitet er en stor motivasjon og anerkjennelse for merkevaren Reinhartsen og våre ansatte. Tilbakemeldingen fra juryen tar vi med oss i det viktige arbeidet med utvikling av eksisterende og nye produkter», sier fiskehandler Reidar Fredriksen hos Reinhartsen.
Spesialitet er merkeordningen som viser vei til det beste av lokalmat og -drikke i Norge og den er forvaltet av Stiftelsen Norsk Mat. For å bli valgt ut må produktet vurderes og godkjennes av en fagjury med høy kompetanse innen smak og kvalitet.
«Spesialitet er et kvalitetsstempel som både produsenter og forbrukere setter høyt. Reinhartsen sin røkte ørret er et produkt i særklasse», sa direktør Anne Mette Johnsen fra Stiftelsen Norsk Mat under utdelingen.
Førsteklasses råvarer og ekte håndverk er nøkkelen til suksess. Fisken fileteres og renskjæres nøye, saltes og tørkes, før den røykes i omtrent fire timer etter Reinhartsen sin egen metode. Resultatet er en røkt ørret med flott, rød og jevn farge, innbydende aroma og fast, men saftig konsistens.
«Lokal mat er identitet, kultur, bærekraft og verdiskaping. Agder fylkeskommune vil gjøre Agder til Norges beste matfylke, og det krever samarbeid i hele matbransjen. Reinhartsen er en viktig partner som løfter frem lokale råvarer, bidrar til rekruttering og utdanning, og gir plass til andre produsenter i sine butikker. Vi er stolte over at de igjen får en utmerkelse», sa Torunn Høyum-Eriksen under tildelingen. Høyum-Eriksen er leder av hovedutvalg for næring, kultur og miljø i Agder fylkeskommune.
Dette er ikke første gang Reinhartsen får Spesialitet på sine produkter og den røkte ørreten er nå løftet frem som et av landets aller beste innen sin kategori.
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Bilder


Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
Lokalmat på sitt beste - Galåvolden Gård med to nye Spesialiteter27.7.2025 08:15:22 CEST | Pressemelding
To nye produkter fra Galåvolden Gård er nå en del av det ypperste innen norsk lokalmat. Under en høytidelig markering ble “Sitrondrøm” og “Festkaramell” tildelt kvalitetsmerket Spesialitet av landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen.
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom