Stiftelsen Norsk Mat

Stor motivasjon og anerkjennelse!

Del

Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.

Tildeling av Spesialitet til Reinhartsen. F.v. Kari Kleivset (prosjektleder Fora Matregion Agder), Reidar Fredriksen (Reinhartsen AS), Anne Mette Johnsen (direktør Stiftelsen Norsk Mat), Siren H. Fredriksen (Reinhartsen AS), Torunn Høyum-Eriksen (leder av hovedutvalg for næring, kultur og miljø i Agder fylkeskommune) og Arne Thomassen (Fylkesordfører i Agder).
Tildeling av Spesialitet til Reinhartsen. F.v. Kari Kleivset (prosjektleder Fora Matregion Agder), Reidar Fredriksen (Reinhartsen AS), Anne Mette Johnsen (direktør Stiftelsen Norsk Mat), Siren H. Fredriksen (Reinhartsen AS), Torunn Høyum-Eriksen (leder av hovedutvalg for næring, kultur og miljø i Agder fylkeskommune) og Arne Thomassen (Fylkesordfører i Agder). Stiftelsen Norsk Mat Stiftelsen Norsk Mat

«Å motta Spesialitet er en stor motivasjon og anerkjennelse for merkevaren Reinhartsen og våre ansatte. Tilbakemeldingen fra juryen tar vi med oss i det viktige arbeidet med utvikling av eksisterende og nye produkter», sier fiskehandler Reidar Fredriksen hos Reinhartsen.

Spesialitet er merkeordningen som viser vei til det beste av lokalmat og -drikke i Norge og den er forvaltet av Stiftelsen Norsk Mat. For å bli valgt ut må produktet vurderes og godkjennes av en fagjury med høy kompetanse innen smak og kvalitet.

«Spesialitet er et kvalitetsstempel som både produsenter og forbrukere setter høyt. Reinhartsen sin røkte ørret er et produkt i særklasse», sa direktør Anne Mette Johnsen fra Stiftelsen Norsk Mat under utdelingen.

Førsteklasses råvarer og ekte håndverk er nøkkelen til suksess. Fisken fileteres og renskjæres nøye, saltes og tørkes, før den røykes i omtrent fire timer etter Reinhartsen sin egen metode. Resultatet er en røkt ørret med flott, rød og jevn farge, innbydende aroma og fast, men saftig konsistens.

«Lokal mat er identitet, kultur, bærekraft og verdiskaping. Agder fylkeskommune vil gjøre Agder til Norges beste matfylke, og det krever samarbeid i hele matbransjen. Reinhartsen er en viktig partner som løfter frem lokale råvarer, bidrar til rekruttering og utdanning, og gir plass til andre produsenter i sine butikker. Vi er stolte over at de igjen får en utmerkelse», sa Torunn Høyum-Eriksen under tildelingen. Høyum-Eriksen er leder av hovedutvalg for næring, kultur og miljø i Agder fylkeskommune.

Dette er ikke første gang Reinhartsen får Spesialitet på sine produkter og den røkte ørreten er nå løftet frem som et av landets aller beste innen sin kategori.

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

Fra tildelingen. F.v Siren H. Fredriksen og Reidar Fredriksen fra Reinhartsen og Anne Mette Johnsen fra Stiftelsen Norsk Mat.
Fra tildelingen. F.v Siren H. Fredriksen og Reidar Fredriksen fra Reinhartsen og Anne Mette Johnsen fra Stiftelsen Norsk Mat.
Stiftelsen Norsk Mat Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde
Det ble selvfølgelig servert røkt ørret fra Reinhartsen med Spesialitet under arrangementet på Arendalsuka.
Det ble selvfølgelig servert røkt ørret fra Reinhartsen med Spesialitet under arrangementet på Arendalsuka.
Stiftelsen Norsk Mat Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde

Om oss

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye