Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Når melk og brød blir kontroversielt – hva gjør kostholdsdebatten med ungdom?

Del

En ny landsrepresentativ undersøkelse blant ungdom avslører hvordan råd, trender og påvirkning skaper forvirring om mat og helse. Funnene slippes for første gang under Arendalsuka – etterfulgt av debatt med politikere, fagpersoner og influensere.

Når melk og brød blir kontroversielt – hva gjør kostholdsdebatten med ungdom? Tirsdag 12. august kl. 14:30 – Impact Hub, Arendalsuka. Følg debatten live!
Når melk og brød blir kontroversielt – hva gjør kostholdsdebatten med ungdom? Tirsdag 12. august kl. 14:30 – Impact Hub, Arendalsuka. Følg debatten live!

Mandag lanseres en ny ungdomsundersøkelse fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) som løfter frem hvordan råd, trender og påvirkning preger unges forhold til mat og kropp. Funnene offentliggjøres for aller første gang under Arendalsuka – etterfulgt av en debatt med ungdomspolitikere, fagpersoner og influensere.

– Vi er bekymret for at et helt vanlig og sunt kosthold ikke lenger oppleves som godt nok. Ungdom utsettes for et massivt trykk fra sosiale medier og motstridende råd, sier Ida Berg Hauge, direktør i MELK.

Arrangementet «Når melk og brød blir kontroversielt – hva gjør kostholdsdebatten med ungdom?» finner sted på Impact Hub, Torvgaten 7, tirsdag 12. august kl. 14:30–15:30, og vil også strømmes direkte på:
https://www.facebook.com/melkno/

Panelet:

  • Live Bøe Johannessen, Helsedirektoratet

  • Nicolai Østeby, Unge Høyre

  • Signe Margrete Krüger Birks, Sosialistisk Ungdom

  • Christian Andre Johnston, klinisk ernæringsfysiolog og TikTok-profil @Nutritac

  • Moderator: Ingeborg Senneset, journalist, forfatter og samfunnsdebattant med et sterkt engasjement for kildekritikk og folkehelse

Arrangementet er åpent for presse og publikum. Undersøkelsen presenteres i sin helhet under arrangementet.

Kontakt for kommentarer om undersøkelsen:
Ida Berg Hauge, direktør i MELK
ida@melk.no | 915 78 410

Pressekontakt:
Stine H. Wickmann, kommunikasjonsrådgiver i MELK
stine@melk.no | 488 91 999

Nøkkelord

Kontakter

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye