Lokalmat på sitt beste - Galåvolden Gård med to nye Spesialiteter
To nye produkter fra Galåvolden Gård er nå en del av det ypperste innen norsk lokalmat. Under en høytidelig markering ble “Sitrondrøm” og “Festkaramell” tildelt kvalitetsmerket Spesialitet av landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen.

"Det er få produkter som slipper gjennom nåløyet for å få Spesialitet. Og så - er det noen ytterste få lokalmatprodusenter - som klarer dette flere ganger. Galåvolden Gård er en slik produsent og det er svært imponerende hva de får til", sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
De nye produktene er Sitrondrøm” og “Festkaramell”. Begge er tilvirket av Galåvolden Gård og produktene er et resultat av godt, lokalt samarbeid og ressursutnyttelse.
“Sitrondrøm” er en porsjonsdessert bestående av en ostekrem, sitroncurd og kjeksbunn. Denne består av egenprodusert ostekrem med yoghurt fra Rørosmeieriet. Sitroncurd er tilvirket med myse og kjeksbunnen er laget av havreknekks fra Rørosbaker´n og smør fra Rørosmeieriet.
“Festkaramell” er en porsjonsdessert bestående av en ostekrem, karamell og krokan. Denne består av egenprodusert ostekrem med yoghurt fra Rørosmeieriet. Honningkaramellen er laget av reste-honning fra Nordli Gård og krokanen er Galåvolden Gårds egen.
"Innsatsen og arbeidet som er gjort her på Galåvolden Gård, over land tid, er viktig for regionen. Disse produktene som har fått Spesialitet i dag er et resultat av godt, lokalt samarbeid, fantastiske råvarer og lagarbeid" sa Sandtrøen.
Om Spesialitet
Spesialitet er merkeordningen som viser vei til det beste av lokalmat og -drikke i Norge.
En uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse bestemmer hvilke produkter som har høy nok kvalitet til å være kvalifisert til ordningen.
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Bilder


Lenker
Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom