Alpinco med rekordaktivitet – tross krevende vinter
Hafjell, 20. juni 2025 – Alpinco har lagt bak seg et aktivt og investeringsintensivt år. Til tross for krevende værforhold, en kortere skisesong og overgang til nytt regnskapsår, viser nøkkeltallene høy kommersiell aktivitet, betydelig trafikkvekst og økt tilstrømming fra det internasjonale markedet.

Vi har levert en sterk sesong, både operativt og kommersielt. Den underliggende etterspørselen etter norske fjelldestinasjoner er robust og det er liten tvil om at gjestene ønsker seg trygge skiopplevelser i snøsikre Norge, sier konsernsjef Odd Stensrud i Alpinco.
Forkortet regnskapsår
Etter overgangen til kalenderår som regnskapsperiode, for å samordne med eierselskapet AB Invest, rapporterer Alpinco nå for perioden 1. mai til 31. desember 2024. Regnskapstallene omfatter dermed ikke de inntektsrike vintermånedene januar–april, som vil tegne det fullstendige bildet for 2025.
Resultatet i perioden er påvirket av:
-
Økte avskrivninger knyttet til store investeringer, herunder ny ekspressheis i Hafjell Sør (Vidsynekspressen)
-
Høyere finanskostnader
-
Inntekter fra eiendomssalg i prosjektet Origo i Kvitfjell – som gir høyere omsetning og tilsvarende kostnader
Regnskapet isolert gir ikke et representativt bilde av hele driftsåret. Ser man på de faktiske tallene for hele perioden er det en klar trend – vi fortsetter å vokse lønnsomme destinasjoner i fjellet, sier Jonas Bjørnerud, kommersiell leder i Alpinco.
Vekst og investeringer
I perioden er det gjort betydelige investeringer i Hafjell, Kvitfjell og Oppdal. I tillegg til løft i snøproduksjon og heisinfrastruktur, har eiendomssatsingen i Kvitfjell utviklet seg svært positivt. Prosjektene Origo og Varden har opplevd god interesse tross et krevende fritidsboligmarked.
Et viktig satsingsområde har vært etableringen av egne varme senger til utleie, som nå står i drift hele vintersesongen. Med høy beleggsgrad gjennom vinteren har investeringene bidratt til økt trafikk og verdiskaping for hele destinasjonen.
Å eie og drifte våre egne utleieenheter gir oss kontroll på kvaliteten, men viktigst: Vi ser at markedet responderer. Disse enhetene holder høy standard og har vist høy etterspørsel gjennom hele sesongen, sier Odd Stensrud.
Alpinco har også investert betydelig i nye serveringskonsepter. Det er gjort løft både i Hafjell og Kvitfjell, nå står Oppdal for tur med oppgradering av restauranten Rockoss i Stølen.
Vi ser at matopplevelsen i dag er en naturlig del av skiopplevelsen. Våre gjester legger igjen mer i restaurantene enn tidligere. Vi mener Hafjell og Kvitfjell i dag er blant Norges mest attraktive skidestinasjoner, også sett med matbriller, sier Jonas Bjørnerud.
Internasjonalt gjennombrudd
Internasjonalt har Alpinco befestet sin posisjon. Antallet utenlandske gjester har vokst kraftig, særlig fra Danmark og Sverige. Men Alpinco ser stor vekst fra markedene UK og Benelux. Selv om fokuset fortsatt skal ligge på det skandinaviske markedet, vil disse vil være viktige fokusområder fremover.
Tildelingen av finalene i 2026 for World Cup i alpint gikk til Hafjell og Kvitfjell. Dette bekrefter at destinasjonene holder høy internasjonal standard.
FIS tildeler finalene kun til destinasjoner med et skiprodukt i verdensklasse, snøsikkerhet og topp infrastruktur. Denne tildelingen er et sterkt internasjonalt kvalitetsstempel, sier Bjørnerud.
Han legger til:
Sesongen 2024/25 blir den fjerde på rad med “all time high” i antall skidager og driftsomsetning. En bekreftelse på at det vi gjør i fjellet skaper verdier, både for eierne, lokalsamfunnene og for gjestene våre.
Fakta – Alpinco regnskapsår 2024 (mai–desember)
-
Omsetning: Høyere som følge av fritidsboligsalg
-
Resultat: Presset av høyere avskrivninger og finanskostnader
-
Operativ drift: Rekordmange gjestedøgn og høyt belegg i alle destinasjoner
-
Destinasjoner: Hafjell, Kvitfjell, Oppdal
-
Eiere: AB Invest (80%), DNB (20 %)
-
World Cup: 8 renn i 2025. Tildelt finalene i alle disipliner i 2026
Nøkkelord
Kontakter
Jonas BjørnerudAlpinco AS
Tel:93053733jonas@alpinco.noOdd StensrudDaglig leder
Hafjell og Kvitfjell/Alpinco
Bilder


Følg pressemeldinger fra Alpinco
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Alpinco på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Alpinco
Rockoss gjenåpner etter omfattende renovering5.12.2025 13:55:17 CET | Pressemelding
Alpinco ser frem i mot nyåpningen av Rockoss i Oppdal Skisenter den 20. desember. Etter en omfattende oppgradering gjenoppstår Rockoss som en moderne bistro, åpen gjennom hele skisenterets åpningstid. På kveldstid vil bistroen tilby smaksrike 3- og 5-retters menyer hver torsdag, fredag og lørdag, og dermed gi både lokale og tilreisende et nytt og gjennomført mattilbud midt i fjellmiljøet.
Alpinco viderefører samarbeidet med alpinlandslaget27.11.2025 07:45:00 CET | Pressemelding
Alpinco og det norske alpinlandslag (NSF) forlenger samarbeidet som har gjort Hafjell og Kvitfjell til landslagets viktigste treningsbase. Den nye avtalen innebærer at Alpinco fortsetter med å legge til rette for trening, samlinger og overnatting i begge destinasjoner.
Tjuvstarter skisesongen fredag 28. november26.11.2025 07:45:00 CET | Pressemelding
Fredag 28. november tjuvstarter Kvitfjell vintersesongen, og i helgen venter en av de mest innholdsrike sesongåpningene noensinne. Det åpner bakker på både øst- og vestsiden, til stor glede for små og store som endelig får ta fatt på skisesongen.
Klar, ferdig, ski! Sesongen starter i Hafjell 29. november26.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Endelig! Førstkommende lørdag åpner Hafjell for en ny vintersesong, og en av anleggets mest populære løyper står klar for å gi både ferske og erfarne skikjørere sesongens første svinger.
Oppdal skisenter åpner lørdag – blant de første i landet19.11.2025 15:54:35 CET | Pressemelding
Oppdal skisenter åpner for sesongen førstkommende lørdag 22. november kl. 10, og blir med det ett av de aller første anleggene i landet som starter heisene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom